Ordu merkeze bağlı Şarkiye Mahallesi'nde Ahmet Karakoç'a ait kuyumcu dükkanını soymak için plan yapan kişiler, yan binanın zemin katına girerek, burada önlerine çıkan 4 ayrı duvarı delerek, yaklaşık 8 metrelik tünel kazdı. Kuyumcu dükkanının altına kadar kazılan tünelle ilerleyen hırsızlar, 650 kilo ağırlığındaki kasanın bulunduğu beton zemini, üzerlerine çökmemesi için kriko yardımıyla askıya aldı. Daha sonra kasanın bulunduğu betonu parçalayarak içi altın dolu kasayı aşağıya düşüren hırsızlar, oksijen kaynağıyla kasanın alt ve iç kısımlarını kesip, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 6 kilo çaldı.

SOYMAK İSTEDİKLERİ İKİNCİ KUYUMCUNUN ALARMI ÇALDI

Kuyumcu dükkanının alarmının çalışmaması ise hırsızların işini kolaylaştırdı. Aynı şahıslar, hemen yan tarafında bulunan ikinci kuyumcu dükkanının kasasını da aynı yöntemle aşağıya indirmek istedi, ancak bu kez kuyumcu dükkanının alarmı çalıştı. Bunun üzerine kullandıkları malzemeleri bırakan hırsızlar, 6 kilo altınla aynı tünelden çıkarak kaçtı Filmleri aratmayan soygun, alarmı çalışan kuyumcu dükkanının bulunduğu yere gelen polisin araştırmasıyla ortaya çıktı.

TÜM MALZEMELER TÜNELDE BULUNDU

Sabah erken saatlerde soygunun yapıldığı bölgede çalışma yapan polis, tünel içerisinde 3 battaniye, bere, eldiven, spiral makinesi, oksijen kaynağı, piknik tüpü, kullanılmış çorap ve kıyafetler, inşaat elbiseleri buldu. Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki işyerlerine ait tespit edilen 39 ayrı güvenlik kamerası kayıtlarına el koyarak, MOBESE kayıtlarıyla birlikte araştırma başlattı.



EK(İS/COŞ) (FOTOĞRAF)