Karacabey’in Canbolu Mahallesi’nde kapalı yüzme havuzu inşaatında biriken suya 30 Eylül 2004 tarihinde giren Yasin Korkmaz boğularak yaşamını yitirdi. İdarenin hizmet kusuru olduğunu ileri süren aile, avukatları Sinan Yumitkan aracılığıyla maddi ve manevi tazminat davası açtı. Başvuru üzerine Bursa 2’inci İdare Mahkemesi 3 yıl sonra kararını açıkladı. Davalı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, ölen gencin ailesine yasal faizleriyle birlikte 55 bin lira ödemeye mahkum edildi.

Yapılan itiraz üzerine dosya, Danıştay'a gitti. Yüksek mahkeme, '11 yaşındaki çocuğu sokağa salarak gözetim hükmünü yerine getirmediği gerekçesiyle aileye verilen tazminatı fazla buldu. Kararı bozan Danıştay, ödenecek tazminat miktarının düşürülmesini istedi.

Yerel mahkeme, davalı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nü bu kez 70 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Tekrar yapılan temyiz başvurusu üzerine Danıştay 10’uncu Dairesi, yerel mahkemenin kararına bu aşamada yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.Yüksek mahkeme, önümüzdeki günlerde temyizle ilgili onama ya da bozma yönünde bir karar verecek.

Kararı değerlendiren davacı avukatı Sinan Yumitkan, Danıştay'ın bu yürütmeyi durdurma kararıyla davanın bir kaç yıl daha uzayacağını öne sürdü. Olayın üzerinden 9 geçtiğini ve Danıştay’ın bu kararından sonra 5 yıl daha uzayacağını iddia eden Sinan Yumitkan, "Dava 12-13 yılda anca bitecektir. Müvekkillerimin adalete olan inancı sarsılmıştır. Yargılama süresinin uzaması da hukuki bir ihlaldir. Dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürmeyi düşünüyoruz” dedi.



SB(FK/ESM)