Olay 2010 yı Ekim ayında Bornova'da meydana geldi. Büfesini açmaya gelen Ahmet Hüsnü Arda Baran, kedisi Yamuk'un öldüğünü görüncü kamera kayıtlarını inceledi. Kedisinin bir genç tarafından tekmelenerek ve başı ezilerek öldürüldüğünü tespit etti. Ahmet Hüsnü Arda Baran, polise kamera kayıtları ile birlikte gidip şikayetçi oldu. Olayı araştıran polis, kediyi öldürenin U.G. olduğunu belirleyince gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen U.G., para cezası kesilip serbest bırakıldı.

DAVA AÇILDI

Yamuk'un sahibi Ahmet Hüsnü Arda Baran, avukatı Barış Kaşka aracılığıyla savcılığa gidip şikayetçi oldu. Üniversite öğrencisi U.G. hakkında İzmir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldürme, işe yarayamayacak hale getirme veya değerinin azalmasına neden olma" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilmesi istemiyle dava açıldı.

DEĞERİ BİN LİRA

Bir süredir devam eden davanın son duruşmasına, Yamuk'un sahibi Ahmet Hüsnü Arda Baran, avukatı Barış Kaşka, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Halil Dönmez, Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu adına avukat Ayça Sümeyra Oruç ile çok sayıda hayvansever katıldı. Avukat Barış Kaşka, ölen kedi Yamuk'un değerinin bin lira olduğunu belirterek, zararlarının karşılanmasını istedi. Sanığa caza verilmesi durumunda, bunun ertelenmemesini talep etti. Hakim Faruk Ceyhan da talebi kabul edip, sanık U.G.'nin parayı ödemesi için davetiye çıkartılmasına karar verdi, duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.




U.G: Ufuk Günaydın