Yalova’nın Rüstempaşa Mahallesi'nde kahvehane işleten Şeref Siliktaş, 2 hafta önce Sakarya'nın Erenler İlçesi’ne bağlı Yazılı Köyü yakınlarında yol kenarında, tabancayla 4 kurşunla vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Kırklareli nüfusuna kayıtlı Siliktaş'ın cinayetini aydınlatmak için Sakarya İl Jandarma Komutanlığı özel ekip kurdu. Sakarya ile Yalova arasında araştırmalara başlayan özel ekip, öldürülen Siliktaş'ın yakınlarıyla görüştü. Yakınları Siliktaş'ın son olarak amcasının oğlu F.S. ve cezaevinden tanıştığı Sakaryalı arkadaşı R.A. ile birlikte Sakarya'ya arazi satın almak üzere geldiklerini belirtmeleri üzerine güvenlik güçleri soruşturmayı bu kişiler üzerine yoğunlaştırdı. Şeref Siliktaş'ın ailesinin polise verdiği ifade de oğullarının yanında 25 bin TL ve bir o kadar değerinde de altın takı olduğunu söylemeleri ve cesedinden sadece 300 TL  çıkması üzerine cinayetin para için işlendiği ihtimallerini kuvvetlendirdi. 

Cinayete kurban giden Siliktaş'ın kuzeni F.S.'ye ulaşan ekipler, sorgulama sonucu  Sakarya Karapürçek İlçesi'nde oturan R.A. ile birlikte 5 kişinin uyuşturucu yapımında kullanılan hint keneviri ekili 3 dönüm tarlayı satın almak üzere geldiklerini öğrendi. R.A'nın kendilerini görüp silahını ateşleyerek Şeref Siliktaş'ı öldürdüğünü anlatan F.S.'nin ifadesinin ardından jandarma R.A.'nın peşine düştü.

İhbar üzerine Karapürçek İlçesi'nde bir eve yapılan baskında R.A. kovalamacanın ardından yakalandı. Cinayet şüphelilerinden R.A. ve F.S. ile birlikte sorguya alınırken, jandarma olay yerinden kaçan 2 zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

ZT (MB/SSA)