Araç yoğunlukları genelde D-100 Karayolunda olduğu görüldü. Özellikle yoğunluk D-100 karayolunun Okmeydanı- Mecidiyeköy yönünde durma noktasında geldiği görüldü.


İBB'DEN AÇIKLAMA


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "İstanbul 2012-2013 Eğitim Öğretim yılına trafikte önemli bir sorun yaşanmadan başlandı" denildi. Yapılan açıklama şu şekilde:


"Alınan tedbirler ve vatandaşların uyarılara dikkat etmesi nedeniyle trafikte ve okul çevrelerinde olumsuzluk yaşanmadı. İstanbul trafiği AKOM'dan takip edilerek olumsuzluklara karşı müdahale için tüm birim sorumluları hazır bulundu. Yağmurlu bir güne başlayan İstanbul'da köprülerdeki günlük akıcı yoğunluğun dışında şehir için trafikte sıkışıklık yaşanmadı. Çevre yolları bağlantıları ile Şehiriçi trafikte, Şirinevler, Mecidiyeköy, Avcılar bölgelerinde kısa süreli yoğunluk yaşandı. Metro ve hafif metroda 2 dakika bir sefer düzenlenirken, metrobüs hattında ise takviye otobüslerin sefere konmasıyla yoğunluk yaşanmadı. İETT hatlarında ise ek olarak 200 otobüs sefere kondu. Trafik akışını sağlamak için 1.559 polis, İl Jandarma Komutanlığı 800 personel, okullar çevresinde ara sokaklarda ise 1.000 Zabıta Memuru trafik düzenlemesine yardımcı oluyor."