Merkez Selçuklu İlçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde bin 500'e yakın öğrencisi bulunan Sıraç Aydın Taşbaş İlkokulu'nda devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle eğitim-öğretime başlanamadı. Çocukları 3 ayrı okula gönderilen ve kayıt için okul önünde toplanan veliler, yönetimi protesto etti. Okulda az sayıda işçi çalıştığı için çalışmaların bitmediğini öne süren veliler, "Müdür istifa" ve "Okul istiyoruz" sloganları attı.

Öğrenci başına 50-60 lira servis ücreti vermek zorunda kalacaklarını da öne süren veliler, okuldaki tadilatın bir an önce tamamlanmasını istedi. Servis ücretini ödeme güçlerinin bulunmadığını belirten veliler, Selçuklu Belediyesi yetkililerinin çocukları için servis tahsis etmesini istedi. Bu arada, tadilat nedeniyle okuldaki sıra ve masaların bahçedeki açık alanda tutulduğu gözlendi.

Bu arada okula yeni başlayan anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için bugün tüm yurtta  ders zili çaldı. Merkez Selçuklu ilçesi İbrahim Yapıcı İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri de aileleriyle birlikte okula geldi. Çocukların heyecanlı oldukları gözlendi. Veliler, çocuklarının tuvalet ve diğer ihtiyaçlarını yalnız olarak yerine getiremeyeceğinden endişelendiklerini söyledi.

 

HD(İA/AK)