Prof.Dr. Yüksel, çocukların tatil döneminde yatma ve kalkma saatlerinin değiştiğini, uyku düzenlerinin farklılaştığını hatırlattı. Prof. Dr. Bilgin Yüksel, şöyle dedi:

"Okulların açılmasıyla birlikte tatilden çıkan çocuklar, uyku sorunu ile karşılaşabilir. Onların yeniden okula uyum sağlayabilmesi için ailelere görev düşüyor. Çocukla yakından ilgilenip yeteri kadar uyumaları ve uykularını bir düzene sokmaları gerekiyor. Aksi takdirde çocuklar sağlık sorunları ve okulda ders başarısı konusunda problem yaşayabilir."

İLGİ VE ÖZEN ÇAĞRISI

Eğitim sisteminde '4+4+4' değişikliği yapıldığını ve ilk kez 60-72 aylık çocukların da yarın okula başlayacağını hatırlatan Prof.Dr. Bilgin Yüksel, ailelerin bu süreçte biraz daha fazla çocuklarıyla ilgilenmesini istedi. Tatilden çıkan veya ilk kez okula başlayacak çocuklara karşı aileler kadar öğretmenlerin de özenli olması gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. Yüksel, "Tatil dönemi alışkanlığıyla çocukların erken yatma, geç kalkma konusu okulun ilk günlerinde sorun olabilir. Çocukların dengeli ve düzenli beslenmesi de çok önemli. Belli bir düzene uyum sağlamakta güçlük çeken çocukların aileleri gerekirse uzmanlardan yardım almalı" diye konuştu.