Kurtuluş Mahallesi'ndeki Kurtuluş Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarının karşısındaki 2 katlı bir binanın çatısına geçen 23 Ekim gecesi bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kuruldu. Güneş enerjisi görünümü verilen baz istasyonunun okula çok yakın olması velileri isyan ettirdi. Baz istasyonunun çocuklarının sağlığına zarar vereceğinden endişe eden 50 kadar veli, bugün okul bahçesinde toplanıp, tepkilerini dile getirdi. Veliler, baz istasyonun kaldırılması için Kaymakamlığa verilmek üzere imza kamyası başlatırken, sökülmemesi halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirttiler.

400 İMZA TOPLANDI

Şu ana kadar 400 imza topladıklarını söyleyen velilerden Dilek Boracı, "Baz istasyonunu geç farkettik. Ancak kaldırılması için Kaymakamımıza ve gerekli mercilere sesimizi duyurmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Çocuklarımızı gerekirse okula göndermeyeceğiz. Baz istasyonu 570 öğrencisi bulunan okula 20 metre mesafede. Çocuklarımızın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yok. Bu baz istasyonu hepimize zarar veriyor. Bunu kuran şirket hiç mi araştırma yapmıyor? Bu baz istasyonunun yakınında okul olduğunu bilmiyorlar mı? Para için sağlık satılamaz" dedi.

MS HASTASI DA ŞİKAYETÇİ

Mahalle sakinlerinden MS hastası 26 yaşındaki Merve Karakol ise, "Hastalığım kronik. Bu nedenle vücudumun bağışıklığı çok zayıf. Uzun yıllardır bir torba ilaçla ayakta durmaya çalışıyorum. Evimin hemen yakınında kurulan baz istasyonundan yayılan radyasyon benim için çok büyük felaket. 6-7 ayda bir ani ataklarım oluyor. Bu radyasyon ile bu atakların daha da sıklaşacağını düşünüyorum. Mahallenin kanser olma riskini nasıl göze alıyorlar anlamak mümkün değil" diye konuştu.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Ayhan Gezdir de baz istasyonunun kaldırılması için gereken yasal işlemleri en kısa sürede başlatacaklarını söyledi.



ES(AÖ/AK)