Orhan Gazi İlköğretim Okulu’nda görevli evli, iki çocuk annesi sınıf öğretmeni Sevim Yıldırım, geçen 3 Ekim’de bahçede yüksek sesle müzik dinleyen bir grup öğrenciyi okulun birinci katındaki sınıfın penceresinden uyardı. Ancak, öğrencilerin aldırış etmeyip yüksek sesle müzik dinleyip, gürültü yapmaya devam etmesi üzerine Yıldırım, aşağı inip, öğrencileri bir kez daha uyardı. İddiaya göre bu sırada gruptaki 8’ci sınıf öğrencisi A.S. Yıldırım’a yumruk attı. Burun kemiği çatlayan Yıldırım, meslektaşları tarafından götürüldüğü Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi. Yıldırım’a bir hafta 'iş göremez' raporu verildi. 14 yıllık öğretmen Yıldırım, öğrencisi A.S.’den şikayetçi oldu.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın ardından okul müdürü Halil Kurt hakkına soruşturma başlatırken, öğrencisi tarafından saldırıya uğrayan sınıf öğretmeni Yıldırım ise ilçedeki başka bir okula tayin edildi. Bir hafta daha rapor aldığı öğrenilen öğretmenin, hangi okula tayin edildiği ise açıklanmadı.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, soruşturmanın sürdüğünü belirterek, “Hem öğretmenimiz hem de öğrenciimizin bu olaydan sonra psikolojileri bozuldu. Her ikisini de kazanmaya çalışıyoruz. Bu konuda gerekli adımları attık. Öğrencimiz hakkında rehberlik araştırması yapıyoruz. Kendisini rehabilite etmeye çalışıyoruz. Ailesiyle de görüşmelerimiz sürüyor. Konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdik” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile görüşüp okul önünde tedbir amaçlı bir polisin de görevlendirilmesini sağladıklarını söyledi.

Öte yandan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de Sevim öğretmeni telefon edip, “Geçmiş olsun” dileğinde bulunup, evine çiçek gönderdi.



MG(İÖ/AAA)


------------

A.S. (Ali Salar)