28'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserlerin de yer aldığı 71 karikatür, Ünye Ticaret Borsası Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Karikatür sanatının, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun yapı taşlarından birini oluşturduğu düşüncesinden yola çıkarak düzenlenen 'Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması', dünyada 'Karikatürlerin Oscar'ı olarak biliniyor. Yarışmaya bugüne kadar farklı kültürel ve siyasal kimliğe sahip 136 ülkeden 7 bin 668 sanatçı, yaklaşık 65 bin eserle katıldı.

Aydın Doğan Vakfı Sergiler ve Teknik İşler Sorumlusu İlhan Artar, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "Aydın Doğan Vakfı bilindiği gibi sosyal sorumluluk projelerine önem veriyor. Bunlardan bir tanesi olan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, 'Karikatürlerin Oscar'ı olarak biliniyor. Her yıl çeşitli illeri gezen bir sergimiz. Fakat Ünye'nin bunda bir ayrıcalığı var, Ünye'mizde her sene açıyoruz. Bu sene 8'incisini açtık" dedi.

Konuşmanın ardından serginin açılışı yapıldı. Sergide, 28'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda 30 Mayıs 2012'de düzenlenen yarışmada eseriyle birinciliğe layık görülen İngiliz sanatçı Ross Thomson ile ikinci olan İsrailli Ilya Katz ve üçüncü seçilen Alman Werner Rollow'un karikatürleri de yer alıyor. Sergi, 25 Temmuz'a kadar açık kalacak.



ŞG(İS/CK)