Uluslararası Floransa Koro Festivali 18-20 Temmuz tarihleri arasında 12 ülkeden, 18 koronun katılımıyla yapıldı. Festivale katılan Nilüfer Belediyesi Çoksesli Korosu, 'Folklorik Koro Kategorisi'nde birinci olarak altın, Karma Erişkin Koro Kategorisi'nde ise ikinci olarak gümüş madalya aldı. Koro şefi Zeynep Göknur Yıldız'ın 18 koro şefi arasında 'En İyi Şef Özel Ödülü'nü aldığı festivalde Nilüfer Çoksesli Korosu'na bir ödül de 'kostüm'den geldi.

Bursa yöresine özgü otantik kıyafetler giyerek sahneye çıkan ve bu bölümdeki son şarkıları olan 'Ben Giderim Batum'a adlı eseri kareografi ile söyleyen topluluk 'En İyi Geleneksel Kostüm Özel Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Koronun başarısını yaptığı bir basın toplantısıyla duyuran Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, "Koromuz Türkiye'nin neler yapabileceğini gösteren bir anlayışı ortaya koymuştur" dedi. Festivalin en çok ödül alan topluluğu olan koronun kendilerine büyük gurur yaşattığının altını çizen Bozbey, Koro Şefi Zeynep Göknur Yıldız ve tüm koro elemanlarını kutlayarak teşekkür etti.

Koro Şefi Zeynep Göknur Yıldız ise daha önce de uluslararası alanda pek çok ödül almalarına rağmen yurtdışına her çıkışlarında heyecan duyduklarını söyledi. Avrupa'da koro kültürünün yüzyıllar öncesine dayandığına ve hemen herkesin çocukluklarından itibaren müzikle uğraştığına dikkati çeken Yıldız, "Ülkemizde çoksesli koronun 80 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen bu ödülleri alıyorsak bu Türkiye'nin de başarısıdır. Ancak biz bu festivallere katılma olanağı bulamasaydık bunu kanıtlama şansımız olamayacaktı. Bu nedenle başta Nilüfer Belediye Başkanımız olmak üzere bize bu olanağı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Artık bundan daha iyisini yapabileceğimize de inanıyoruz" dedi.

Nilüfer Çoksesli Korosu, 2010 yılında 2. Uluslararası Antalya Koro Festivalinde birinci ve St. Petersburg'da düzenlenen 8. Uluslararası 'The Singing World' Koro Sanatı Yarışması'nda üçüncü olmuştu. Koro 2011 yılında da Makedonya'da düzenlenen Uluslararası Ohrid Koro Festivali'nde ikinci olmuştu.



RG(FK/SS)