NEÜ Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, bazı üniversitelerde uzaktan eğitim uygulaması ile eğitim hizmeti verildiğini belirterek, benzer uygulamanın Nevşehir Üniversitesi’nde de başladığını söyledi. Kılıç, üniversite olarak bilgi teknolojisi alt yapısının uzaktan eğitim vermeye elverişli hale getirilklerini kaydederek şunları söyledi:

“Bilgi teknolojisinin kullanımımın arttığı günümüzde uzaktan eğitim hızla yaygınlaşmakta olup, bilgi çağının önemli ve göz ardı edilemez gereksinimlerinden biri olmuştur. Nevşehir Üniversitesi olarak bizler de kaliteli eğitim hizmeti sunma çalışmalarımızı geliştirmeliyiz. Bu açıdan uzaktan eğitim faaliyetlerimizi gerçekleştirmek üzere Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü birimini oluşturduk. Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğümüzün çalışmaları neticesinde üniversitemizde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı dersleri yedi farklı birimde uzaktan eğitimle verilmeye başlanmıştır.

1844 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR

Uygulamaya konulan uzaktan eğitim sistemine kayıtlı 1844 öğrencinin bulunduğunu dile getiren Kılıç, “Uzaktan eğitim sistemine kayıtlı toplam 1844 öğrenci bulunmakta ve dokuz öğretim elemanı uzaktan eğitim yolu ile ders vermektedir. Öğrencilerimiz dersleri online olarak internet üzerinden alabilmekte, hocalarına sorular sorup cevap alabilmektedirler. Öğrenci isterse istediği uygun bir saatte de bağlanıp uygulamayı dersin arşivinden ve hocasının sisteme koyduğu materyallerden de takip edebilmektedir ”dedi.

AHİLER KALKINMA AJANSI İLE İŞBİRLİĞİ

NEÜ Rektörü Kılıç, Ahiler Kalkınma Ajansı ve NEÜ işbirliği ile 2012 Teknik Destek Projesi kapsamında 13-16 Kasım 2012 tarihlerinde “Uzaktan eğitime yönelik E–Ders içerik geliştirme eğitimi ve danışmanlığı“ başlığı altında bir eğitim çalışmasının da planlandığını ifade ederek bu sayede öğretim elemanlarının daha etkin ders içerikleri hazırlamalarının sağlanacağını belirtti. Kılıç, “Üniversite bünyesinde gelecek yıllarda uzaktan eğitim sistemi ile daha fazla eğitim - öğretim planlaması düşünülmektedir. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor'' diye konuştu.



AK(OE/AK)