Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktür ve Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ve Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel’in yanı sıra gaziler ile şehit yakınları, tören için Şehitlik Parkı’ndaki Atatürk Anıtı'nda biraraya geldi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra tüm şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenklerin konulmasının ardından Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malül Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlere saldıranlara karşı her zaman akıtmaya ve canlarını feda etmeye hazır olduklarını belirtti. Çiftçi, "Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Gün, birlikte hareket etme, ülkemizi bu terör belasından arındırmak için topyekün mücadele etme günüdür. Ülkemizin kardeşliğine katkı sağlamak için çalışacağız" dedi.

Gaziler Günü kutlama programı çerçevesinde Jandarma Yüzbaşı Mehmet Büyükhan’ın yaptığı konuşmasın ardından öğrenciler şiirler okudu. Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, şehit yakınları ile ve gaziler ile onların yakınları onuruna bir öğle yemeği verdi.



AK(OE/SS)