TEI, NATO Awacs uçaklarına ait TF33 motoru depo seviyesi bakım projesinde zamanında teslimat, kalite, kontrat idaresi ve zamanında yanıt verme gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonucunda, NATO üye ülkelerinin silahlı kuvvetlerinin lojistik ihtiyaçlarını karşılayan NATO Destek Teşkilatı (NSPA) ve Uluslararası Havacılık ve Uzay Yönetim Şirketi (IAMCO) tarafından 2011 yılının 'En İyi Motor Bakım Firması' seçildi. TEI'nin aynı ödülü 2004 ve 2008 yıllarında iki defa kazandığı belirtildi.

En iyi motor bakım firması ödülününün töreni Eskişehir'deki TEI tesislerinde yapıldı.Törene TEI Genel Müdürü Akın Duman, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Cevat Yazgılı, NSPA Awacs Program Müdürü Gregory C.Clark, Uluslararası Havacılık ve Uzay Yönetim Şirketi (Iamco) Genel Müdürü Maximilian Kuchler ile çok sayıda kişi katıldı.

TEI Genel Müdürü Akın Duman törende yaptığı konuşmada, aldıkların ödülün yüksek kalitede olduğunu, bu ödülün ulusalararası bakım-onarım merkezi olma yolunda kendilerine güç verdiğini söyledi. Duman şunları kaydetti:

"Proje kapsamında 2001 yılında ilk motorun teslimatının ardından, TEI bugüne kadar TF33 motorlarının 12 bin saat, 18 bin saat ve duruma bağlı depo seviyesi bakımları olmak üzere toplam 79 adet motorun depo seviyesi bakımını başarı ile gerçekleştirmiştir. NATO hava savunma kuvvetlerinde her türlü hava şartında gözetleme, komuta, kontrol ve iletişim görevlerinde kullanılan Havadan Erken Uyarı ve Kontrol NATO AWACS E-3A uçaklarına ait TF33 Motoru depo seviyesi bakım projesi, uçak motorları sahasında ülkemizde mevcut olan potansiyelin dışa açılması yönünde önemli bir örnek teşkil etmektedir. Projeyle elde edilen başarılar, uçak motorları sahasında Türkiye'deki kabiliyet ve kaynakların uluslararası alanda hak ettiği yeri alması açısından önemli bir aşama ve haklı bir gurur kaynağıdır. Aldığımız bu ödül, uluslararası, yüksek kalitede, rekabetçi bir ana motor üreticisi olma vizyonu ile çalışmalarımıza devam ettiğimiz bu süreçte, uluslararası alanda bir bakım-onarım merkezi olma yolunda bizlere ekstra bir güç vermiştir."

Genel Müdür Akın Duman, TEI'nin bölgede bakım-onarım merkezi olmayı hedeflediğini ve bu yönde bir dizi çalışma yürüttüğünü söyledi. Akın Duman F16 uçağı F110 motoru montaj ve testi, Cougar helikopteri Makila 1A1 motoru montaj, test ve bakımı ile NATO Awacs uçağı TF33 motoru depo seviyesi bakımı gibi projelerde TEI'nin ileri düzeydeki teknolojik kabiliyetlerini başarıyla kullandığını; CN-235 CASA uçaklarına ait CT7-9C motoru için sahip olunan bakım onarım ve yenileme kabiliyetleri ve farklı motorlar için Türk Hava Kuvvetleri'ne verilen destek yanında, uluslararası platformda da F110 motorlarına yönelik Motor Ömrünü Uzatma Programı (SLEP) ve Motor Yapısal Bütünlük Programı (ENSIP) uygulamalarının yapıldığını sözlerine ekledi.

Törende NSPA Awacs Program Müdürü Gregory C.Clark, TEI Genel Müdürü Akın Duman'a başarılarından dolayı teşekkür belgesi verirken Iamco Genel Müdürü Maximilian Kuchler de teşekkür plaketi verdi.