Geçen 21 Ağustos'ta saat 02.00 sıralarında, Bahçelerarası Mahallesi 1440/4 Sokak üzerinde bulunan bir türkü barda meydana gelen olayda, garsonlar ve işletmecilerle tartışan üç müşterinin tabancayla ateş açması üzerine, mekanın otoparkında başından vurulan, iki yıllık evli baterist Regaip Vatansever olay yerinde yaşamını yitirdi. İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri, kurucu üyeleri olan ve çıkan olayla bir ilgisi bulunmayan arkadaşlarının öldürülmesine daha önce basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Bugün de Vatansever'in evinin önünde toplanan toplanan İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu ve dernek üyeleri, kendilerine destek veren sanatçılarla birlikte olayı bir kez daha kınadı, bireysel silahlanmanın geldiği boyutlara dikkat çekti.

Bu cinayetin peşini bırakmayacaklarını, bir dizi etkinlik yaparak müzisyenlere karşı duyarlılığı sağlamaya çalışacaklarını belirten Dernek Başkanı Oktay Çaparoğlu, "Regaip'in katliyle müzisyenlerin can güvenliğinin, iş güvenliğinin olmadığı ve bireysel silahlanmanın geldiği boyutların çirkinliği bir kez daha ortaya çıktı. Regaip'in ailesi davanın peşini bırakmamamızı istedi. Bunun takipçisi olacağız. Çünkü bu bizim onur davamız olacak. Her 22 Ağustos'ta Regaip'i anacağız, o gün kazanılan ücretleri ailesine vereceğiz. Büyük bir konser düzenleyerek gelirini aileye bırakacağız. Konunun Meclis gündemine taşınması için yoğun bir çaba harcayacağız. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ellerimizde ritim aletleriyle, bizim sesimizi enstrümanlar verecek" dedi.

Yaşanan acı olayla ilgili bilgi veren Sedat Bozan ise çalışma arkadaşı Regaip Vatansever'in mekandaki tartışmayla uzaktan yakından bir ilgisinin bulunmadığını, tek suçlarının işleri bittiği için, eşyalarını otoparktaki araca yüklemeye çalışmak olduğunu söyledi. Bozan, kavga çıkarıp, ateş eden kişilerin mekana iki gün önce tartıştıkları garson için geldiklerini, onun taksi ile kaçarak kurtulduğunu anlattı.

Olayın ardından polis tarafından kimlikleri belirlenerek aranmaya başlanan üç kisi ise henüz yakalanamadı.



MK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)