Müzayedenin baş yapıtları arasında bulunan Nuri İyem'e ait 1968 tarihli 2 portre çalışması koleksiyonerler tarafından büyük ilgi gördü ve 58 bin TL'lik açılış fiyatı, 74 bin TL'ye yeni sahibini buldu. Müzayedenin süprizleri arasında sayılan Müşir Arif Paşa tarafından hazırlanan 'Mecbua-ı Tesavir-i Osmaniyye' isimli nadide kıyafet albümünün Ankara Etnografya Müzesi tarafından satın alınması, antika koleksiyorneleri tarafından uzun süre alkışlanmasına neden oldu. Müzayedeye bazı antika severlerin çocukları ile katılması dikkat çekti.

Müzayedede nadir eserler arasında sayılan ve 3 bin 220 TL fiyatla açılışı ile satışa sunulan Çarlık dönemi Rus Kuznetzsov porselen fincanlar 8 bin TL'den satıldı. Dünyaca ünlü ressam Fikret Mualla'ya ait tablo ise, 25 bin TL'den alıcı bularak yeni sahibinin kolleksiyonları arasında yer aldı.

Müzayedeye Ankara dışından telefonla katılanlar da oldu. Erol Akyavaş'a ait 8  litografiden oluşan 'Miraçname' serisi 8 bin TL başlangıç fiyatı 16 bin TL'ye yükselirken, 28 bin TL'den satışa sunulan Orhan Peker'in 'At Başı' adlı eseri 75 bin TL'ye telefonla alıcı buldu. Sanat eserleri dışında antika ve kolleksiyon değeri bulunan objeler de yoğun ilgi gördü. Müzayedede 126 parçalık hiç kullanılmamış Herend marka porselen yemek takımının fiyatı 8 bin liradan açık artırmaya çıktı, 20 bin TL'ye, 750 TL'den başlayan 15  Limoges porselen duvar tabağı ise 2 bin 400 TL'ye satıldı.

Ankara Antikacılık Yönetim Kurulu üyesi Fatih Önder, Bahar Müzayedesi'nin bir etkinlik havasında gerekleştiğini belirterek, "Bazı ailelerin çocukları ile katılmasını olumlu buluyoruz. Çünkü antika bilinci ve aşkı çocuk yaşlarda verilmeli. Katılımın yoğun olduğu müzayedemizde satışa sunulan eserlerin büyük çoğunluğu yeni sahiplerini bulmuştur. Yılda iki defa müzayede düzenliyoruz, ilkbahar müzayedemizi gerçekleştirdik. Sonbahar müzayedesinde ise değişik ve sürpriz antika eserleri müzayede yolu ile antika severlerle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.



HÖ(AY/İD)