Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Solak, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ile birlikte yatırımları denetlemek ve incelemelerde bulunmak üzere Kars'a geldi. İncelemeleri bitiren heyet, Namık Kemal Kültür Evi'ne giderek Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği üyesi halk ozanlarının "İftardan Sahura Aşık" programını izledi. Aşıkların atışmaları, hikayeleri, şiirleri ve fıkralarından etkilenen müşteşar Habib Soluk kendisi gibi Sivaslı olan Aşık Veysel'den şu mısraları söyledi: "Söyleyeyim geldi sırası/ Kürt’ü, Türk’ü ve Çerkez’i/ Hep Adem’in oğlu, kızı/ Beraberce şehit, gazi/ Kur'an’a bak, İncil’e bak/ Dört kitabın dördü de hak/ Hakir görüp ırk ayırmak/ Hakikatte yüz karası.”

Bunun üzerine AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da kendi yazdığı şu şiiri okudu: 

"Ebu-l Hasan Harakani maneviyatıyla şereflenen topraklara/ Sefil Baykuş diyen Aşık Hıfzı mekanlarına/ Aşık Şenlik diyarına/ Çobanoğlu üstadından el alan üstatların mekanına/ Fırtınalı Karadeniz'den, Aşıklar diyarı Sivas'tan hoş geldiniz" şiirini okudu.

Milletvekili Arslan, Müsteşar Soluk'a çok sevdiği 'Yemen'e de benim ağam Yemen'e' türküsünü Kubilay Dökmetaş'ın ses ve görüntüsüyle cep telefonundan dinletti.

Milletvekili Arslan ve Müsteşar Soluk'un atışmaları çevredekiler tarafından ilgi ile izlenirken, büyük alkış aldı.



BA(KS/AK)