Bugün öğleden sonra tekbir ve sloganlarla PTT Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Elazığ Bilge Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Emrullah Şahin, Mustazaf-Der’in, hukuksuz bir şekilde kapatıldığını öne sürerek, "Yandaş yargı da ısmarlama kararlarıyla bu tezgaha ortak olmuştur. Öyle görünüyor ki, bundan böyle yargı zulmünü Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde ve Yargıtay’da sıklıkla göreceğiz" dedi.

Konuşması sık sık tekbirlerle kesilen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca kanımızı donduracak türden başka bir hukuksuzluğu ve insafsızca yargılamayı, kızı başörtülü olarak okula gittiği ve bir anne olarak kızının arkasında duran Gaziantepli anneye verilen 2 yıl 10 ay cezada gördük. Acaba kızını başörtülü olarak gönderen diğer baba ve annelere bir gözdağımı bu?"

Yargıyı ve hükümeti eleştiren Elazığ Bilge Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Emrullah Şahin, şunları söyledi:

"Ey adaleti ve hukuku öncelediğini söyleyen hükümet, sen de adil ve tarafsız ol. Akredite camialara yapılan hukuk dışı uygulamalara karşı çıktığın gibi, böylesi hukuk dışı uygulamalara da karşı çık. İslami dernek ve kurumlar üzerindeki baskıyı kaldır. Müslüman halkımızın dini ve dili üzerindeki engelleri kaldıracak kalıcı düzenlemeleri bir an evvel yap."

"Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları atan kalabalık, basın açıklamasının ardından sesizce dağıldı.



GY(GG/COŞ)