Van merkeze 90, Muradiye İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ünseli Beldesi'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşanan okul sıkıntısı, hem velileri, hem de öğrencileri isyan ettirdi. Mahalle Muhtarı Abdulbari Oruç, 1976 yılında yaşanan depremin ardından yaptırılan 3 derslikli prefabrik okulda, çocuklarının 5'inci sınıfa kadar eğitim gördüğünü, ardından da 3 kilometre uzaklıkta bulunan başka bir okula gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. 300 hanelik mahallelerine 2010 yılında 5 derslikli bir okul yapılacağı konusunda 3 yıl önce söz verildiğini belirten Muhtar Oruç, bu sözün yerine getirilmediğini ancak ihtiyaç olmayan başka bir mahalleye okul yapıldığını ileri sürdü. Oruç şöyle dedi:

"Hiç kimse ve siyasiler makamlarında oturup okul yeri belirlemesinler. Gelsinler mahalleleri gezip nerede okula ihtiyaç varsa orada okul yapılsın. İl Milli Eğitim Müdürü diğer mahallelere gidip baktı, bizim okula gelmedi. Çünkü burada büyük bir okul sıkıntısı olduğunu biliyor. İlçe kaymakamımız ve milli eğitim müdürümüz geldiler buraya baktılar, burada en azından bir 5 derslik okula ihtiyaç olduğunu gördüler."

'YOLDA KÖPEKLER SALDIRIYOR'

Protesto amacıyla geçen hafta velileri tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler ise her gün 3 kilometre yürümekten bıktıklarını anlattı. Siyasileri eleştiren dövizler taşıyan öğrenciler, artık bu durumun düzeltilmesini istediklerini söyledi. Öğrenciler, "Sabah kahvaltı yapmadan okula gidiyoruz. Bu sırada yolda her zaman köpek saldırılarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ayrıca zamanında okula gidemediğimiz için sürekli öğretmenlerimizden azar işitiyoruz. Geçen hafta hiç okula gitmedik, böyle giderse artık gitmeyeceğiz. 60– 70 öğrenci her gün bu sıkıntıyı yaşamaktan bıktık" diye konuştu.

KAYMAKAM: GEREKLİ YAZIŞMALARI YAPTIK

İlçe kaymakamı Erol Tanrıkulu, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki okul sıkıntılarını bildiklerini söyledi. Kaymakam Tanrıkulu, buraya en azından 5 derslik bir okulun yapılması için gerekli yazışmaları yaptıklarını belirterek, "Okul sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini bildirmişiz. Bu yıl programa dahil edilirse buraya 5 derslik bir okul yapılarak, mevcut 3 derslik ile birlikte 8 yıllık bir eğitim yuvası oluşacaktır. Bu da sıkıntıları ortadan kaldıracaktır" dedi.



SS(FE/COŞ)