VOB’un Koruncuk Vakfı’na üç yıl boyunca 800’er bin liralık destek sunmasını öngören protokol İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Protokol ile Barbaros Çocuk Köyü uzun bir aranın ardından 2013 yılında yeniden hizmete girecek ve 100 civarında çocuk bu köyde yaşayacak. Çocuk Köyü, bu yıl hayatını kaybeden ünlü oyuncu ve senarist Meral Okay’a atfedilecek.

'ŞEKER AĞA'NIN ANEKDOTU DUYGULANDIRDI

VOB Başkanı Işınsu Kestelli ile Koruncuk Vakfı Başkanı Mehmet Pınar Aran arasında imzalanan protokol imza törenine vakfın destekçisi olan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şeker Ağa karakterini canlandıran oyuncu Yüksel Ünal’ın duygulu konuşması damga vurdu. İzmir’de polis olarak görev yapan ağabeyinin bir anısını anlatan Yüksel Ünal, "Ağabeyim bir gün bir mitingde üst aramasıyla görevlendiriliyor. Uzaktan üç çocuk geliyor. Görüntülerine baktığınızda biraz şüphe uyandırıyor. Abim çocuğun üstünü aramak için kollarını açtığında çocuk ona sarılıyor. Yani abim onun üzerinde bomba ararken o çocuk ona sarılıyor. Tabii ağabeyim de çok duygulanıyor" derken gözyaşlarını tutamadı, sesinin titremesine engel olamadı. Ünal’ın konuşması esnasında dinleyicilerin büyük kısmının da gözleri doldu.

KESTELLİ’DEN SOSYAL SORUMLULUK VURGUSU

Öte yandan, Koruncuk Vakfı’na toplamda 2.4 milyon liralık destek verecek olan VOB adına konuşma yapan Işınsu Kestelli ise iş dünyasında duygusal başarının, insana, kente ve ülkeye yaptıkları katkıyla ölçüldüğüne inandıklarını vurguladı. Kestelli, "Beşinci yılını dolduran küresel kriz, kapitalizmin vahşi yüzünün insanlığa büyük zarar verdiğini bir kez daha ortaya koydu. İş dünyasının, toplumun geniş kesimleri ile işbirliğine gitmesinin, toplumun gelişimine katkıda bulunmasının önemi giderek artıyor. Bu nedenle dünyada ve Türkiye’de gittikçe daha çok kurum ve şirket, sosyal sorumluluk konusunda önemli adımlar atıyor. VOB olarak biz de insanımıza dokunan bir sosyal sorumluluk projesi için uzun süre uğraş verdik" diye konuştu.

İLK HEDEF MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİYDİ

İlk hedeflerinin misyonlarına uygun olarak, mevsimsel tarım işçilerinin yaşam şartlarının iyileştirilmesine dönük bir proje olduğunu hatırlatan Kestelli, ancak bu konudaki zorlu şartların kendilerini başka bir arayışa ittiğini dile getirdi. Kestelli, Koruncuk Vakfı ile bu süreçte tanıştıklarını, vakfın değerli Başkanı Pınar Aran’ın Barbaros Çocuk Köyü’nü yeniden yaşatma azminin kendilerini çok etkilediğini ifade etti. Kestelli, resmi rakamların, Türkiye’de 14 binin üzerinde korunmaya muhtaç çocuk olduğunu gösterdiğini, bu çocuklara uzatılan her elin, aslında ülkemizin geleceğine verilmiş önemli bir destek olduğunu dile getirdi. Kestelli ayrıca İzmir iş dünyasından da destek isteyerek sözlerini sonlandırdı.

Vakıf Başkanı Mehmet Pınar Aran da her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme hakkını olduğunu belirterek, "Vakfımıza bugüne kadar tek seferde yapılan en büyük bağışa imza atan VOB’a bu yolda verdiği büyük katkı için şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.



BT(İÖ/CK)