Vezirköprü'ye bağlı 350 nüfuslu Çeltek Köyü Muhtarı Kadir Meral, Altınkaya Barajı kenarında bulunan 40 dönümlük arazisini demir sürgülü kapı ile kapattı. Baraj kenarı olduğu için doğal güzelliğiyle de dikkat çeken bölgeye piknikçi ve amatör balıkçıların sıklıkla uğraması, gece insanların alkol alıp ateş yakması nedeniyle rahatsız olan Muhtar Kadir Meral, böyle bir yola başvurduğunu söyledi. Orman İşletme Müdürlüğü'nden araziyi 3 yıl önce 10 yıllığına kiraladığını belirten Muhtar Meral, şöyle dedi:

"Vatandaşlar özellikle yaz aylarında burayı mesken tutuyor. Ormanlık alan ve baraj kenarı olduğu için piknik yapmaya gelenler, balık tutanlar, gece gelip alkol alanlar oluyordu. Ben de muhtarlık ve ihtiyar heyeti ile birlikte bir karar alarak bana ait olan araziyi caydırıcı olması için demir sürgülü kapı ile kapattım. Kontrol altında tutuyoruz. Daha önce bu yolda kaza yapanlar, piknik yapıp yangına sebep olanlar oldu. Burasını kontrol altında tutuyoruz. 3 yıldır da demir sürgülü kapı orada. Bugüne kadar kimseden de şikayet gelmedi."

Demir sürgülü kapının köy girişi değil kendi arazisi olduğunu da belirten Muhtar Kadir Meral, "Köy girişi buradan değil. Başka bir yoldan gidiliyor" diye konuştu.



SP(İS/İD)