AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Kurban Bayramı'nda Kestel Köyü Muhtarlığı'na bayram mesajı gönderdi. Yıldırım mesajında, Kestel Köyü sakinlerine 'Huzurlu bir bayram geçirmeleri temennisinde' bulundu. Kestel Köyü Muhtarı Ahmet Baysal, 31 Ekim'de ellerine ulaşan tebrik mesajını, 2 Kasım'da Milletvekili Yıldırım'a iade edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na iadeli taahhütlü gönderdi.

KESTEL KÖYÜ YASTADIR

AK Parti Milletvekili Yıldırım'ı protesto ettiklerini belirten Muhtar Baysal, şöyle konuştu:

"Sayın Hasan Hami Yıldırım, Kurban Bayramı'nın birinci günü yani 25 Ekim'de AK Parti Bucak İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada yaptığı açıklamada, Bucak'ın içme suyu sorununu çözmek için 'Kestel'deki su kaynağını alarak Bucak'a vereceğiz' demiş. Kestel Köyü tarım ve hayvancılıkla geçinen bir yer. 19 bin dönüm tarım arazisi var. Bu arazilerin çoğunda düzenli bir sulama ve su olmadığı için sulu tarım yapılamamakta. Suyu 'namus' olarak gören Kestel Köyü, milletvekilinin planlarını öğrendiğinden bu tarafa yastadır."

MİLLETVEKİLİ KÖYÜN HUZURUNU KAÇIRDI

Milletvekili Yıldırım'ın mesajında özetle köy halkına 'Huzurlu bir bayram geçirmeniz' dileğiyle yazdığını kaydeden Baysal, "Bırakın Kurban Bayramı'nın huzurunu, sayın milletvekili yaptığı açıklamalarla tarafsızlığını bozarak köylünün huzurunu kaçırmıştır. Kestel Köyü huzurlu değildir. Milletvekili Hasan Hami Yıldırım görevine başlarken, TBMM kürsüsünden tarafsız olacağına dair yemin etti. Buna rağmen projelerinde ve hizmetlerinde tarafsız değildir. Yaptığı açıklamayla adete 'Sizin bu suyunuzu alacağız bağınız, bahçeniz ve tarlalarınız kurursa kurusun' demiştir. Bu nedenle kendisini protesto ediyoruz. Bayram mesajını da kabul etmeyerek, TBMM Başkanlığı kanalıyla kendisine verilmesi için iadeli taahhütlü olarak Meclis'e gönderdim" diye konuştu.