Ankara’ya gitmek üzere yola çıkan KESK üyeleri, Denizli Karayolu’nda, dün gece polis tarafından durduruldu. Emniyet yetkilerinin İçişleri Bakanlığı’nın genelgesini hatırlatarak, Ankara’ya gitmelerine izin vermediği sendikacılar, Muğla’ya dönmek zorunda kaldı. KESK üyeleri, bugün Sınırsızlık Meydanı’nda oturma eylemi yaparak durumu protesto etti. Eylemde konuşan Eğitim- Sen Muğla Şube Başkanı Volkan Polat, polisin kendilerini haksız ve hukuksuz yere durdurduğunu savundu. Bu akşam tekrar yola çıkacaklarını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Bizi kamu düzenini bozmakla suçluyorlar. Biz eğitimciyiz, öğretmeniz, kamu çalışanıyız. Polisin bizi durdurması çok yanlış. Seyahat özgürlüğümüz engelleniyor. Uzun süre polislerle temaslarda bulunduk. Bugün oturma eylemi yaptık. Bu akşam tekrar yola çıkacağız. Bu sistem en başta kız çocuklarımızı etkileyecek. Kız çocuklarımız erken yaşta evlenecek. Çocuk yaşta çocuk sahibi olacaklar. Kız çocuklarının erken evlenmesi kesintisiz 8 yıllık eğitimle engellenmişti. 9-10 yaşında çocuk işçilik başlayacak. Meslek öğretimine karşı değiliz ancak meslek eğitimi sanayi köşelerinde değil okullarda öğretilir. Çocuklarımızın emeğinin sömürülmesine karşıyız."

Bodrum İlçesi’nde de Eğitim-Sen üyeleri benzer bir eylem düzenledi. İskele Meydanı’nda toplanan eylemciler, 'Dindar ve Kindar Nesil İstemiyoruz', 'Çocuk Gelinlere Hayır', '4+4+4= Çocuk İşçiler', 'Gerici Irkçı Eğitim İstemiyoruz' ve 'Çocuklar İşçi Olmayacak' yazılı pankartlar taşıdı. Sık sık 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Parasız eğitim parasız sağlık', 'Eğitim hakkı satılamaz' ve 'Çocuklar gelin olmayacak' sloganları atan grup adına açıklamayı, Eğitim-Sen Bodrum Şubesi Hukuk Sekreteri Ahmet Tilkal yaptı.

Türkiye genelinde sendika tarafından uygulanana iki günlük greve Bodrum'daki öğretmenlerin de katıldıklarını belirten Tilkan, "4+4+4 modelini hayata geçirmek için herhangi bir müfredat hazırlığı söz konusu değildir. Yeterli alt yapı çalışması yapılmamıştır. Eğitim sisteminin ihtiyacına uygun bir düzenleme gündeme getirilmemiştir" dedi.

Basın açıklaması sırasında eyleme katılan bir kadın öğretmenin ayakkabısının altındaki delik ise görenlerin yüreklerini burktu.