FunFly Model Uçak Türkiye Şampiyonası THK işbirliğiyle 10 ilden 32 pilotun katılımı ile Talas Belediyesi model uçak tesislerinde gerçekleştirildi. Şampiyonanın ilk gününde pilotlar antrenman ve gösteri uçuşlarıyla izleyenlerdeni alkış aldı. Açılış törenine Talas Kaymakamı Sefer Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, çok sayıda vatandaş ve model uçak tutkunları katıldı. 

Açılışda konuşan THK Kayşeri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, Kayseri’yi havacılık merkezi yapmak ve marka haline getirmek için Talas Belediyesiyle birlikte ortaklaşa organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'da “Hava sporlarında biz kendimize rakip tanımıyoruz. Yamaç paraşütü, yelken kanat, model uçak ve mikrolightta yurtdışında örnek gösteriliyoruz. Bu sporları çocuklarımıza miras bırakarak istikbali göklerde aramalarını sağlamalıyız” dedi. Türkiye şampiyonasında geçen yılın birincisi Murat Kımık anı kütüğüne plaket çaktı.

Konuşmaların ardından radyo kontrollü model uçak pilotları gerçeğini aratmayacak  uçuşlar yaptılar. Talas Belediyesi Yamaç paraşütü kulübü sporcuları Ali Dağından kalkarak model uçak pistine gösteri uçuşu yaptı. Gösterileri izlemeye gelen vatandaşlar zaman zaman pilotları alkışlayarak heyecanlarına ortak oldu. Vatandaşlar gösterileri beğeniyle izlediklerini kendilerinin de bu sporu yapacaklarını ve tesisleri çok beğendiklerini ifade ettiler. Pilotlar yarın Türkiye Şampiyonasının 4'ncü ayak yarışmalarında ter dökecekler.

 

OE (OE/RT)