Talas Belediyesi tarafından Akçakaya Mahallesi'nde yapılan Türkiye’nin en modern pistinde yapılan ve 2 gün süren Türkiye Fun-Fly Model Uçak Şampiyonası, çekişmeli yarışlara sahne oldu. 32 yarışmacının katıldığı şampiyonada, yapılan yarışların ve gösterilerin ardından ödül törenine geçildi. Toplam 3 kategoride yapılan yarışlarda ferdi sıralamada, Melih Ulupınar birinci, Kamil Yükselen ikinci ve Oğuz Han üçüncü oldu.

Takım sıralamasında birinciliği Ankara Model Uçak Kulübü, ikinciliği Merzifon Havacılık, üçüncülüğü Talas Havacılık Kulübü elde etti. 9 takım ve 32 sporcunun katıldığı şampiyonada, dereceye girenlere madalya ve kupalarını Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, Havacılık İl Temsilcisi Şemsettin Atasun, Talas Havacılık Kulübü Başkanı Mehmet Yükselen ve Hasan Murat Sert verdi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ödül töreninde yaptığı konuşmada Model uçak Türkiye Şampiyonası'na katılan tüm sporculara teşekkür etti. Başkan Yıldırım, şöyle dedi:

"Bu yarışmalar gelecek nesiller açısından çok önemli. Bu sporu geliştirmek için hepimizin bir sorumluluğu var. Tüm topluma mal etmeliyiz. Gelecek yıl daha büyük organizasyon yapmamız lazım. Biz her zaman için hava sporlarına destek vermeye hazırız."



OE(OE/İD)