İstanbul'daki Ürkan Kürk ve Deri A.Ş'nin sahibi modacı Ürkan Miras, 'Yorkshire Terrier' cinsi 'Boncuk' adını verdiği köpeği ile birlikte tatil için 17 Haziran Pazar günü Alanya'ya geldi. İlçe merkezindeki birçok otele giden ve oda kiralamak isteyen Miras, otel görevlilerinden, "Evcil hayvan kabul etmiyoruz" yanıtını alınca şoke oldu. Saat 19.00'dan geçe yarısına kadar otel arayan ancak köpeği ile birlikte kalacak yer bulamayan Ürkan Miras, otel görevlilerinden yardım istedi. Görevlilerin yönlendirmesiyle gittiği otelde ise kendisine uygun bir yer olmadığı gerekçesiyle kalmak istemeyen Miras, 2 geceyi sokakta geçirdi. Daha sonra İstanbul'daki bir arkadaşından yardım isteyen Miras, arkadaşının internetten bulduğu bir otele yerleşti. Otel hizmetlerinden memnun kalan ve otelin manzarasını beğenen bu nedenle tatilini uzatan Ürkan Miras, 20 gündür Alanya'da tatil yapıyor.

"BONCUK'UN KİMSEYE ZARARI YOK"

Günün büyük bir bölümünü kaldığı otelin restoranında ve plajda 'Boncuk' adlı köpeği ile birlikte geçiren Ürkan Miras, böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını söyledi. Yıllardan bu yana dünyanın birçok ülkesini gezdiğini ve köpeği ile birlikte konakladığını belirten Miras, "Biz nasıl Avrupa Birliği'ne gireceğiz? 2,5 kiloluk hayvanın kime ne zararı olabilir ki?" dedi.  Sokakta kaldığı için büyük zorluklarla karşılaştığını anlatan Miras, "İnsanlara zarar veren bir hayvan olsa zaten yanıma alıp Alanya'ya tatile gelmem. İstanbul'daki arkadaşım bu oteli bulmasa, dönecektim. Ancak bu otelde öyle güzel ağırlanıyorum ki, kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu samimiyet karşısında tatilimi de uzattım. İstanbul'dan arkadaşlarım da gelecek. Hep birlikte güzel bir tatil yapacağız" diye konuştu.

BAHÇEDE KALMASINA İZİN VERİLİYOR

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Basın Sözcüsü Hayriye Sadullahoğlu Argun ise Alanya'daki otellerde genellikle evcil hayvan alınmasının tercih edilmediğini söyledi. Evcil hayvanın konaklamasına ancak otellerin yüzde 1'inde izin verildiğini kaydeden Argun, "Evcil hayvanla tatile çıkmak ülkemizde çok yaygın olmadığı için açıkçası biz de bu durumla çok fazla karşılaşmadık. Bazı oteller, evcil hayvanın sadece otelin bahçesinde konaklamasına izin veriyor" dedi.