Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşayan ve bir yakınlarının cenaze törenine katılmak üzere Kırıkkale'ye gitmek için çıktıkları yolda, içinde bulundukları otomobilin 70 metrelik şarampole uçmasıyla ölen Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane'nin kızı 1 yaşındaki Elif Zeynep Birdane'nin, ölümün kıyısından döndüğü ortaya çıktı.

Kazanın meydana geldiği geçen pazar günü saat 13.30'da Balıkaşıran Mevkii'nde şiddetli yağmurun etkili olduğu, minik Elif Zeynep'in, otomobilin kırılan camından fırlayıp çalıların arasına düştüğü ve saat 03.00'e kadar süren yağmurdan korunduğu belirtildi. Saatteki hızı 50 kilometreyi bulan rüzgarın da güneydoğu yönünden estiği ve Elif Zeynep Birdane'nin bulunduğu çukur alanı etkilemediği anlaşıldı. Ancak minik Elif Zeynep'in askerler tarafından bulunmasından 1 saat sonra rüzgarın yön değiştirdiği, kuzeyden esmeye başlayan rüzgarın bulunduğu çukur alanı da etkilediği belirtildi.

Hem öksüz hem de yetim kalan Elif Zeynep'in yön değiştiren rüzgara maruz kalması durumunda, üzerindeki kıyafetin ıslak olması ve soğuk nedeniyle hayatını kaybedebileceği ifade edildi.

YAKINLARINA TESLİM EDİLECEK

Mücize eseri hayatta kalan minik Elif Zeynep'in yakınlarının Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Tolga Çakmak'ı arayıp bebeği almak için süre istedikleri bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Uzman Dr. Çakmak, "Elif Zeynep'in yakınları bizi aradı. Cenazelerinin olduğunu, acılarının ikiye katlandığını söylediler. Bize güvendiklerini belirterek, bebeğin 3 gün daha bizimle kalmasını istediler. Biz de Elif Zeynep'i 3 gün daha misafir edeceğiz. Sağlık durumu gayet iyi" diye konuştu.



DHA(AÖ/İD)