Kaza, Datça- Marmaris karayolunun 40’ıncı kilometresinde bulunan Balıkaşıran Mevkii’nde geçen pazar günü saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Datça Hava Nike Füze Komutanlığı’nda görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane, bir yakınlarının cenaze törenine katılmak için Kırıkkale’ye gitmek üzere eşi Mehtap Birdane ve kızı 1 yaşındaki Elif Zeynep Birdane’yi yanına alıp 48 R 6335 plakalı otomobille yola çıktı. Otomobil, Balıkaşıran Mevkii’nde sürücüsünün kontrolünden çıkıp 70 metrelik uçuruma yuvarlandı. Ahmet Murat Birdane’nin cenaze törenine katılmaması üzerine yakınlarının birliğine haber vermesiyle başlatılan arama çalışmalarında yürek yakan kaza fark edildi.

Kazadan 26 saat sonra, otomobilin 50 metre uzağında bulunan minik Elif Zeynep Birdane askerlerin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin cenazeleri de aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

CENAZELER ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Marmaris Devlet Hastanesi’ndeki işlemlerin tamamlanması ardından, Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin cenazeleri toprağa verilmek üzere karayoluyla Ankara’ya gönderildi.

Ahmet Murat Birdane’nin Datça’da görev yaptığı birliğindeki arkadaşlarının da Ankara Karşıyaka Camii’nde yapılacak cenaze törenine katılmak için Ankara’ya gittiği belirtildi.

BEBEK KİME TESLİM EDİLECEK

Kazadan sonra 26 saat boyunca, ormanlık alanda bir başına kalan ve bulunduktan sonra bir binbaşının ceketine sarılan ardından da hastaneye kaldırılan minik Elif Zeynep’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Halen Marmaris Devlet Hastanesi’nde gözetim altında tutulan Elif Zeynep ile ilgili bilgi veren Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Tolga Çakmak, şunları söyledi:

"Bebeğin yüzü ve vücudunun çeşitli yerlerinde çizikler mevcut. Başhemşire koordinesinde çocuk bölümünde genel sağlık taramasından geçirildi. Bir hemşire arkadaşımız tarafından yıkandı, karnı doyuruldu ve gerekli gıda takviyeleri yapıldı. Şu an görüntüleme merkezinde ultrason ve çeşitli testlerden geçti ve sağlık durumu çok iyi."

Anne babasının ölmesi ve kardeşinin de olmaması nedeniyle birinci derecede yakını kalmayan minik Elif Zeynep, dedesi babaannesi ya da anneannesinden birine teslim edilecek. Aile fertleriyle temasa geçtiklerini, cenaze nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını belirten Başhekim Çakmak, "Eğer onlardan bebeği almaya gelen olmazsa öncelikli düşüncemiz Muğla Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim etmek" dedi.

Küçük yaşta olmasına rağmen yaşadığı şok gözlerine yansıyan minik Elif Zeynep'e hastanede, babasının astsubay arkadaşı ve eşinin refakat ettiği belirtildi. Bebeğin bir süre daha hastanede gözetim altında tutulacağı kaydedildi.