Gültepe Mahallesi Üniversite Evleri'nde 11 Haziran 2012 tarihinde, psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen mimar 38 yaşındaki Mithat Cingi, yalnız kaldığı villa tipi evine gelen babası kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı 70 yaşındaki Prof. Dr. Emre Cingi ile annesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Farmokoloji Ana Bilim dalı öğretim üyesi 63 yaşındaki Prof. Dr. Munise İpek Cingi'yi av tüfeğiyle öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son verdi. Prof. Dr. Emre Cingi, eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi ve intihar eden oğulları Mithat Cingi'nin cenazeleri, hayatta kalan tek oğulları Nejat Cingi'nin de katıldığı törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Dolandırıcılık suçundan poliste çok sayıda suç kaydı bulunan 58 yaşındaki B.M., Prof. Dr. Emre Cingi, eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi'nin oğulları Mithat Cingi tarafından öldürülmesini basından öğrendi.

İstanbul'dan Eskişehir'e gelen B.M., Cingi çiftinin hayatta kalan kongre tercümanlığı yapan büyük oğulları 42 yaşındaki Nejat Cingi adına sahte nüfus cüzdanı ile belgeler düzenledi. B.M. sahte evrakla, ESOGÜ Meşelik Kampusü içerisinde bulunan banka şubesine giderek kendisini Nejat Cingi olarak tanıtıp, Profesör Emre Çingi ile eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi'nin hesabındaki yaklaşık 500 bin lira parayı çekmek istedi.

Banka görevlileri, 58 yaşındaki şüphelinin, nüfustaki yaşı 42 olarak gözüken Nejat Cingi adına hesaptan para çekmek istemesinden şüphelendi. Bir görevli, "Bu kadar miktardaki parayı ancak yarın ödeyebiliriz. Yarın geldiğinizde parayı çekebilirsiniz" dedi.

Şüphelinin ayrılmasının ardından görevliler aynı kampusteki ESOGÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı olan dayı Prof. Dr. Cemal Cingi'yi arayarak, "Yeğeniniz Nejat Cingi olduğunu söyleyen biri, bankamızdaki paranın tamamını çekmek istiyor. Bu konuda bilginiz var mı? Ancak çok daha yaşlı görünenen biri. Yarın tekrar gelecek" diye konuştu.

Prof. Dr. Cemal Cingi'nin, yeğeni Nejat Cingi ile görüşüp böyle bir şeyin söz konusu olmadığını banka yetkililerine söylemesinin ardından görevliler de durumu polise bildirdi.

Ertesi gün bankaya şubesine gelen B.M., polis ekipleri tarafından sahte kimlik ve belgelerle yakalandı. Gözaltına alınan M.E.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından da 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'evrakta sahtecilik' suçlarından arandığı ortaya çıktı. Şüpheli B.M., sorgusunun ardından sevk edildiği Adliye'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.