Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 13'üncü Gürün Kültür ve Sanat Festivaline katılmak üzere karayolu ile memleketi Sivas'ın Gürün ilçesine gitti. Bakan Yılmaz, Gürün ilçesi girişi Keklik Pınarı mevkiinde ilçe protokolü ve halkı tarafından karşılandı. Karşılama öncesinde patlayıcı maddeye karşı jandarmanın dedektör köpekleri ile araçlarda arama yapıldı. Bakan Yılmaz daha sonra beraberindeki Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ile birlikte kaymakamlık tarafından yaptırılan sosyal konutların anahtar teslim törenine katıldı. Gürün Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 9 aile için yaptırılan konutların açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

Bu konutlarda yaşayacak ailelerden hiç bir katılım payı alınmadığını belirten Bakan Yılmaz, "Biz şunu vaad ediyoruz. İnşallah 2023'te Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına sokacağız. İşte o zaman kimse açıkta kalmayacak. Herkese iş, aş herkese ev, bark temin ediyoruz. Yapamilir miyiz? Birlikte olursak yapamayacağımız hiç bir iş, aşamayacağımız hiç bir engel yok"dedi.

Bakan Yılmaz daha sonra Gürün Tapu Kadostro binasının açılışını gerçekleştirdikten sonra ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Gölü'ne hareket etti. İlçe ile Gökpınar Gölü arasındaki yol yapım çalışmalarını başlatan Bakan Yılmaz sonrasında beraberindekilerle birlikte göl çevresini gezerek yemek yedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz akşam saatlerinde ilçede kültür ve sanat festivali kapsamındaki kortej yürüyüşüne katılacak.

 

GC (EA/RT)