Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valiliği'nin organizasyonu kapsamında Büyük Otel'de Şehit Aileleri ve Gaziler ile birlikte iftar yaptı. Yemeğe katılan şehit aileleri ve gazileri ile masaları gezerek tek tek tokalaşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a yemekte Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Tuğay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Başsavcı Hasan Aydın, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal eşlik etti. Bakan Yılmaz, iftar yemeğinde terörle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Coğrafyamızın bedelini ödüyoruz" diyerek şunları söyledi:

"Coğrafyamız kaderimizdir. Eğer biz bir Madagaskar adası olsaydık, Güney Amerika’nın güney ucundaki Patagonya olsaydık, bizim bir terör sorunumuz olmazdı. Ama biz yolların kavşak noktasındayız. İnsanlık tarihinin başladığı bir coğrafyada, büyük medeniyetlerin kesişme noktasında, en merkezi yerdeyiz. Yaşadığımız coğrafyaya sahip olmanın bir bedeli var. İşte biz bu bedeli ödüyoruz. Bu ülkede insanların özgürce yaşaması için can veren, kan veren şehitlere ve gazilere şükran borçluyuz. Uğrunda ölenin olmadığı toprak vatan olmaz. Bu toprakları bize vatan yapan da yine şehit ve gazilerimizdir. İstiyoruz ki bu güzel ülkede herkes gönlünce, özgürce yaşasın. Kimse ne incinsin ne de incitilsin. Kavga olmasın, düşmanlık olmasın. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor."

'TERÖR HEMEN ORTADAN KALKACAK BİR SORUN DEĞİL' 

Ülke gündeminde 30 yıldır hiç düşmeyen ciddi bir terör sorunu olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Terör bir anda ortaya çıkmadığı gibi, bugünden yarına hemen ortadan kalkacak bir sorunda değildir. İnsan birden bire hastalanmadığı gibi, iyileşme de birden bire olmaz. Bir süreç alır. Terör örgütü birilerinin geçim kapısı, bazı dış güçlerinde Türkiye’ye karşı yürüttükleri örtülü operasyonların taşeronu, o güçlerin böyle ucuz bir taşeronu, yerine yenisini koymadıkça, daha etkilisini bulmadıkça ellerinden çıkarmak istemeyecektir" dedi.

'HEDEFLERİ HALLEDEMEDİKLERİ PROJEYİ TAMAMLAMAK'

Bugün teröre karşı verilen mücadelenin İstiklal Harbi için söylenildiği gibi, yedi düvele karşı verilen bir mücadele olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "Terörün ardındaki odakların hesabı Birinci Dünya Savaşı’nda ve İstiklal Harbi’nde halledemedikleri bir projeyi tamamlamaktır. Bu nedenle terörle mücadelede verdiğimiz şehitler, İstiklal Harbi şehitlerinin son halkalarıdır" diye konuştu.

'KAYBEDEN TÜRKİYE OLMAYACAK'

Türkiye'nin genç, canlı, dinamik, çalışkan ve yetenekli bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

"Halkımızın desteği ile bu süreci de aşacağız. Şundan emin olun ki bu hükümet, bu milletin zerre kadar hakkına halel verecek hiçbir çalışma yapmaz. Demokratikleşme yolunda atılan adımların, terör örgütünün amacının hak ve halk olmadığını, teröristlerin kendi gelecekleri olduğunu göstermiş olması bile önemli bir başarıdır. Milletimizin içi rahat olsun, bu sürecin kaybedeni kesinlikle Türkiye olmayacaktır. Mehmet Akif’in dediği gibi bizde milletimize diyoruz, 'Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' ne zamana kadar 'Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak'. Son bir ocak kalana kadar bu ülkenin milli birliğini ve dirliğini her zaman savunan birileri olacaktır. Ondan dolayı şehitlerimiz var, ondan dolayı gazilerimiz var. Bizim ne yapmamız lazım. Bizim bir olmamız lazım, birlik olmamız lazım."

Yemekte şehit aileleri ve gazilerle de sohbet eden Bakan Yılmaz, sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. 

HY,GC(EA/SSA)