Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan Eğitim-Sen, Türk Tabipler Birliği ve bazı sivil toplum örgütleri üyeleri 'Çocuklarımızın sağlığı ile oynatmayacağız', 'AKP’nin sütü zehir küpü' pankartı açarak, 'AKP'nin sütü AK değil', '4+4+4=zehirli süt' dövizleri taşıdı. Protesto sırasında küçük yaştaki bir çocuk üzerinde 'AKP'nin sütü zehir küpü' yazı süt kutularını tekmeleyerek devirdi.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, birçok ilde kendi verilerine göre 4 bin civarında çocuğun gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneyle kaldırıldığını belirtti. Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bu konuda üzerlerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Yıldız, yaşananları 'skandal' olarak değerlendirdi.

Daha sonra Halkevleri üyeleri de Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirdi. 'Pişkinliği bırakın, Özür dileyin, İstifa edin' pankartı açan Halkevi üyeleri, yaptıkları açıklamada yetkililerin bir an önce özür dileyerek istifa etmeleri gerektiğini savundu.

Gruplar yaptıkları basın açıklamalarının ardından olaysız dağıldı.



DHA(MV/COŞ)