Adnan Menderes Üniversitesi 2011-12 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Aydın Adnan Menderes Stadyumu'nda yapıldı. Törene Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, merhum Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes ile öğretim kadrosu ve mezun olan öğrenciler katıldı. Törende konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu bu yıl bin 243 akademik personel tarafından yaklaşık 28 bin öğrenciye eğitim verildiğini, 6 bin 512 öğrencinin de yıl sonunda mezun olduğunu kaydetti. Vali Kerem Al ise okullarından mezun olan öğrencilerin yaşamın bir döneminden başka bir evresine geçtiğini belirterek, "Ellerinizde diplomalar, Truva atından ülkenin topraklarına iniyorsunuz. Bu kutlu yolculukta başarı ve mutluluklar diliyorum" dedi.

ÜMRAN MENDERES'TEN JEST

Konuşmanın ardından, Aydın Valisi Kerem Al, Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve dekanlar tarafından fakülte birincilerine mezuniyet belgeleri ve plaket verildi. Merhum Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, Veterinerlik Fakültesi birincisi Songül Toplu'ya mezuniyet belgesini takdim etti. Mezun olan öğrencilere de seslenen Ümran Menderes, "Mezun olan öğrencileri kutluyorum. Tüm öğrencilerimizin kaderi ve bahtı açık, ufukları geniş olsun" diye konuştu.

PANKARTLI EVLENME TEKLİFİ

Mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verilirken tribünde oturan Nazilli Kamu Yönetimi 3'üncü sınıf öğrencisi Kahramanmaraşlı Ahmet Tor, 'Haticem benimle evlenir misin?' yazılı pankart açtı. Yenipazar MYO Emlak ve Emlak Bölümü'nden mezun olan sevgilisi Nevşehirli Hatice Eroğlu'na açtığı pankartla evlilik teklifinde bulunan Tor'a sevgilisinden 'evet' yanıtı geldi.

ÇILGIN SEVGİLİ

Tribünden sevgilisinin yanına giderek boynuna sarılan Tor, "Nazilli'den birbirimizi tanıyorduk. 2 yıldır arkadaşlığımız devam ediyordu. Onun en mutlu olduğu günde evlilik teklif ederek sürpriz yapmak istedim. Onun evlilik teklifinden haberi yoktu. Kabul etmeseydi tribünden aşağı atlayacaktım" dedi.

Çılgın sevgilisinin evlilik teklifiyle bir an şaşkınlık yaşayan, ancak teklifi kabul eden Eroğlu'nu ve Tor'u, çocuklarının mezuniyet töreni için tribünleri dolduran aileler de alkışlayarak destek verdi. Mezuniyet töreni öğrencilerin keplerini havaya fırlatmaları ile sona erdi.



CU (KÖ/RT)