Hollanda'nın İjmuiden kentinde 2 Temmuz 2011 günü polis tarafından gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Velsen Karakolu'ndan bir gün cenazesi çıkan İhsan Gürz için hazırlanan otopsi raporunda kalbinin yerinde olmadığı ve yerine, kağıt ile peçete konulduğu ortaya çıkmıştı. Baba memleketi Erzincan'a getirilerek Mollaköy Beldesi'nde toprağa verilen İhsan Gürz için aile, yıldönümünde bir mezar yaptırdı. İhsan Gürz'ün mezar taşına şunlar yazıldı:

"Doğal olmayan ölüm, yargısız infaz; Hollanda'nın faşist ve ırkçı polislerinin nedensiz tutuklayıp aşırı şiddet ve işkencesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Hollanda Devleti tarafından kalbi ve organları yok edilip delil karartmaya gidilmiştir. Bize davamızda topyekun sahip çıkan;Türkiye Cumhuriyetine, T.C. Cumhurbaşkanına, T.C, Başbakanına ve yardımcılarına ve de sessizlerin sesi olan T.C. Basın ve Yayın Organlarına şükranlarımızı sunmayı borç biliriz. Gürz ailesi."

"HOLLANLA'NIN GERÇEK YÜZÜ GÖRÜLSÜN"

Kızı Özlem, eşi Ayten ile birlikte Erzincan'a gelen 54 yaşındaki Cengiz Gürz, oğlunun çıkarılan kalbini istediğini ama bu güne kadar bir yanıt alamadığını bildirdi. Oğlunun ölümünün 1'inci yıldönümünde mezarına sarılıp eşi kızı le birlikte dua eden 3 çocuk babası Cengiz Gürz, şunları söyledi:

"Hollanda'da özel güvenlik şirketim var. 1 yıl önce karakolda darp edilerek öldürülen oğlumu mezara koydum. Geçen ay mezarı yaptırmak için geldiğim Erzincan'dan Hollanda hükümetine seslenip oğlumun çalınan kalbini istedim. Ama kimse bu feryadımıza kulak vermedi. Bu olayı protesto etmek için oğlumun mezar taşına Hollanda hükümetini, adaletini polisini ve savcısını kınamak için 'Ölüm Sebebi' başlığı ile düşünce ve görüşlerimi yazdırdım. Bu mezarlığa gelen herkes Avrupa ülkesi olan Hollanda'nın gerçek yüzünü görsün."



RD(KS/İD)