Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli doktorlar Muhammet İkbal Şaşmaz ile Abdurrahman Göktürk Kars arasında, aynı hastanenin yoğun bakım servisinde görevli hemşire Ş.A. için kavga çıktı. Acil serviste görevli Dr. Şaşmaz, 3 Haziran gecesi anestezi uzmanı Kars ile konuşmak için buluştu. İki doktor arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Dr. Kars, 30 santimetre uzunluğundaki komando bıçağını Dr. Şaşmaz’ın karnına saplayarak ağır yaraladı.

Abdurrahman Göktürk Kars ifadesinde eski kız arkadaşı hemşire Ş.A. ile çıktığı için kavga ettiklerini, Şaşmaz'a ait olduğunu söylediği bıçakla istemeden kendisini yaraladığını söyledi. Kars ifadesinde, "Beni tahrik ettiği ve bu olaylara sebebiyet verdiği için kendisinden şikayetçiyim" dedi. Kars çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan iki operasyonun ardından tedavisine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde devam edilen Muhammet İkbal Şaşmaz'ın, hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Şaşmaz, olaydan yaklaşık 1 ay sonra bugün normal servise alındı. Doktorlar Şaşmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve iyileşme sürecinin hızlı geliştiğini kaydetti.

Olayın ardından hemşire Ş.A. da başka bir hastanede görevlendirilmişti.



ÖE(HA/İD)