Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Düzce, Çotlu, Karaoğlanlı ve Ağzıbüyük köylerinde yaşayan köylüler ortak kullandıkları bin 500 dönümlük mera alanında toplanıp konteyner kent kurulması halinde hayvancılık yapamayacaklarını söyledi. Köylüler adına konuşan Düzce Köyü Muhtarı ve Çotlu Sulama Birliği Başkanı Hasan Kipri, "Merayı kullanan 4 köyde, yaklaşık bin 200 nüfus yaşıyor. Buralarda ailelerin yüzde 70'i geçimini hayvancılıkla sağlıyor. Mera elimizden giderse, yaşayamayız" diye tepki gösterdi. Yapılacak tesise tepki gösteren bazı köylüler ise "Biz buraya gelen tarım işçileriyle bile geçinemezken, bu insanlarla bir arada yaşamamız imkansız. Bu mera birine verilecekse, yıllardır kullanan köylülere verilmeli" diye konuştu.

VALİ COŞ DOĞRULADI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir aylık süreçte söz konusu bölgede konteynır kent kurulacağını doğrularken, Suriyelilerin geçici süreyle barınmasının ardından tesisin doğal afetlere dönük kalıcı olacağını söyledi. Vali Coş şunları söyledi:

"Çotlu Köyü sınarlarında bulunan bin 500 dönümlük alanda konteyner kent kurulacağı doğru. Burada geçici olarak 10 bin Suriyeli sığınmacının barınması için konteyner kenti kuracağız. Bir aya kadar yapımı tamamlanacak bu tesis, daha sonra olası afetlerde kullanılabilecek. Konteyner kentin kurulması bir mecburiyetti ve çevreye en az zarar verecek yer için günlerce araştırma yapılarak en uygun yer seçildi. Vatandaşların burada sulama konusunda bir endişeleri var. Bu alanın konteyner kent olmasından köy halkını etkilenmeyecek."