Kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki 90 hane ve 750 nüfuslu Döşeli Köyü sakinleri bugün öğle saatlerinde köy meydanında toplandı. Ellerinde taşıdıkları 'Köyümüzün ekolojik dengesini bozanlar istifa', 'Adil bir merakomisyonu istiyoruz', 'Danıştay kararını uygulayın yapamıyorsanız istifa edin' yazılı dövizleri taşıyan köylüler, yetkilileri göreve davet etti. Köylüler adına açıklama yapan Ergün Koç, şöyle dedi:

"12 yıl önce Samanbeyli köylüleri ile birlikte yaşıyorduk. Onlar bizden ayırılınca meralar olarak dağıtılmadı. Meranın büyük bölümü Samanbeyli köylüleri tarafından kullanılıyor. Bizimn hayvan otlatacağı hiçbir yer kalmadı. 1992 yılında Mera ve Kadastro Komisyonu kararına göre merasının büyük bir bölümü onlara verildi. En son Ocak ayında toplanan komisyon mera sorunun çözüldüğünü söyledi. Fakat bu karar bizlere her nedense tebliğ edilmedi. Burada herkes geçimini hayvancılık yaparak sağlıyor. Eğer ineğimden istediğim ürünü alamıyorsam çocuğumu nasıl okuturum ? Bundan dolayı çocuklarımız okula göndermeme kararı aldık." 

Köylüler, eylemlerinden sonuç almadıkları takdirde ölüm orucu başlatacaklarını öne sürdü. Eşitliğin olmadığı, köle gibi çalıştıkları bir ortamda ibadetin de çok doğru olmadığını düşündüklerini belirten köylüler, bundan böyle ibadete kısa bir ara verip camiye de gitmeyeceklerini söyledi.



DB(KS/İD)