Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, sivil toplum örgütleri ve dernek üyeleri ile Kayseri merkez Kocasinan İlçe Belediyesi meclis salonunda bir araya geldi. Ortadoğu’daki 'Arap Baharı’nın devamında Suriye’deki iç karışıklık ve direnişe İran’ın müdahalesinin doğru olmadığını söyleyen Ünsal, şöyle dedi:

"Suriye’de İran’ın durduğu yer ahlaki ve insani değildir. Çünkü Suriye halkının taleplerini 1979’da İran halkının İran şahından istediği taleplerden farklı görmüyoruz. İran halkı nasıl 1979 yılında İran şahına karşı ayaklanma meşruiyetine ve hakkına sahipse, 2012 yılında da Suriye halkı Baas rejimine karşı aynı hakka sahiptir. Suriye’de, İran, Rusya ve Çin meşru bir yerde durmuyor. Batı dünyasının ve Amerika’nın da Suriye’deki dönüşüm talebinin karşı durduğu yerin halkların meşru talebinin arkasında durmak olarak da görmüyoruz. Yani onlar, bir koyundan 3-4 post çıkartmak kaygısındalar. Onlar işler yerindeyken Esadçı, işler bozulunca da muhalefetçi ama hep kazanan olacaklar hep düşeş atacaklar. Bu da meşru değil, ahlaki değil." 

Suriye’deki karışıklık ve İran’ın tavrına İslam İşbirliği Teşkilatının müdahale etmesi gerektiğini anlatan Ünsal, Ortadoğu’da bir kamplaşma olduğunu, İsrail’in mevcudiyetine karşı İran, Suriye, Hizbullah, Hamas ve İslami Cihad eksenli bir cephe bulunduğunu söyledi. Ahmet Faruk Ünsal, "İsrail yanlısı, Suudi Arabistan, Mısır Ürdün ve kısmen Türkiye’nin olduğu bir cepheleşme var. İran, Suriye’deki sistemi desteklemesini direniş cephesinde lojistik halkanın düşmesi olarak görüyor" diye konuştu.



MÖ(OE/İD)