Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Ak Parti İlçe Başkanı Veysel Çelik, 23 Mayıs 2012 akşamı Muş'a giderken yol kesen teröristler tarafından kaçırıldı. Daha sonra Mazlum-Der, İHD ve Diyarbakır Barosu, Çelik'in bırakılması için PKK'ya çağrıda bulundu. PKK, 29 Haziran akşamı Çelik'i bu sivil toplum örgütü temsilcilerine teslim ederek serbest bıraktı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Çelik ile ilgili açıklama yaparken, Mazlum-Der'i BDP'nin arka bahçesi, PKK'nın ise dostu olmakla suçladığı iddia edildi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum- Der) Genel Sekreteri Üstün Bol, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Çelik'in serbest bırakılması için yakınları ve Diyarbakır Kayapınar AK Parti ilçe örgütü yöneticilerinin Diyarbakır şubelerine başvurduğunu ve bunun üzerine PKK'ya Çelik'in serbest bırakılması için çağrıda bulunulduğunu söyledi. Çelik'in serbest bırakılmasından sonra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in kendilerine yönelik bazı gazetelerde suçlamalarının yer aldığını belirten Bol, şunları söyledi:

"AK Parti Kulp İlçe Başkanı'nın serbest bırakılması sonrasında iktidar partisine mensup bir milletvekili Mazlum-Der Diyarbakır Şubesini BDP’nin arka bahçesi olmakla, PKK ile dost olmakla, örgütün elinde bulunan kaymakam, asker, öğretmen ve sivilleri görmezden gelmekle, çeşitli molotoflu ve bombalı saldırılara, güvenlik görevlilerinin ve sivillerin ölümlerine sessiz ve suskun kalmakla, Kulp ilçe başkanı üzerinden şov yapmaya çalışmakla, Kulp ilçe başkanının serbest bırakılmasında partiden istifası koşuluna aracılık etmekle, insan hakları mücadelesi vermeyip, siyaset yapmakla, itham etmiş, kamuoyu ve siyasi tabanı önünde Mazlum-Der Diyarbakır Şubesini ve yöneticilerini hedef göstermiştir.

Mazlum-Der insan hakları ihlallerini değerlendirirken örgütün işlediği insan hakları ihlalleri, devletin işlediği insan hakları ihlalleri gibi bir ayrım yapmaz. İhlali işleyenin kimliğine bakmaksızın ve taraflardan birinin yanında yer almaksızın ihlalin karşısında durur. Şube başkanımıza ve Diyarbakır şubemize yönelik kabul edilemez iddiaları reddeder, İktidar partisi milletvekilinin ithamlarına ve hedef göstermesine karşı yasal haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz."



RY(GG/AAA)(FOTOGRAFLI)