Olay, bugün saat 05.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Karakayış Caddesi üzerinde bulunan Murat Durmaz'a ait markette meydana geldi. İddiaya göre, hırsızlıktan kaydı bulunan B.Ö. ve arkadaşı F.D., tornavidayla zorla kapıyı açıp markete girdi. Şüpheliler, kasadaki madeni para ile poşet içindeki 20 paket sigarayı alıp yürüyerek evlerine gittikleri sırada devriye halinde olan Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü araştırma ekipleri, iki genci durdurmak istedi. Polislerin 'Dur' ihtarına uymayan 2 kişi, sigaraların bulunduğu paketi açıp inşaata girdi. Polis, el fenerlerinin yardımıyla inşaatta şüphelileri aradı.

Polis inşaatın çatısında arama yaptığı sırada yan tarafta bulunan dubleks binanın bodrum katından bir kadın çığlığı yükseldi. Bunun üzerine polis, yan binaya geçti. Ev sahibi kadın, namaz kılmak için bodrum katına indiğinde karşısında iki kişiyi sigara içerken gördüğünü ve çığlık atması üzerine kaçtıklarını söyledi. Polis, sokakta 2 şüpheliyi yeniden aramaya başladı. Şüphelilerden B.Ö., bir sokak ötede polis tarafından yakalanırken, F.D. de karanlıktan faydalanıp izini kaybettirdi. İki kişinin marketten çaldıkları sigaraları ise Murat Durmaz'ın işyerinde sigara kalmadığı için komşusu olan bir marketten emanet olarak aldığı belirtildi.

B.Ö. ve F.D., geçen 29 Mart günü gecesinde de ellerinde levye ile bir okulun önünde bulundukları sırada polisi görünce kaçmıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından F.D. izini kaybettirirken B.Ö., de kısa süren kovalamacanın ardından saklandığı otomobilin arkasında Mobese kamareları sayesinde yakalanmıştı. Gözaltına alınan B.Ö., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.



TY(İA/BT)