Mardin'de dün akşamdan itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı kenti beyaz örtü ile kaplarken kentteki tarihi cami, kilise, manastır ve medreseler kar yağışı ile birlikte farklı bir güzelliğe büründü. Adeta beyaz gelinlik giyen Mardin'in tarihi mekanların görünümü, görenleri kendine hayran bıraktı. Yer yer 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı ile bölgedeki tatilciler ve turistlerin ziyaret ettiği Kırklar Kilisesi, Şehidiye Cami, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi gibi tarihi alanları beyaza bürünürken, tarihi Mardin evleri de adeta kardan gelinlik giydi.

Kentte zaman zaman ulaşımda aksamalar görülürken kayganlaşan yolda hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Kar yağışından sonra İl Özel İdaresi, belediye ve karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Bu arada son 1 ay içinde üçüncü kez yoğun yağmur ve kar yağışı çiftçilleri sevindirirken tarlasından mısırını biçemeyenleri ise üzdü. Mardin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet ali Dündar da Mardin'de son 10 yılın en etkili yağışı ile karşı karşıya olduklarını ve bu yağışların çiftçileri sevindirdiğini söyledi.



NG(GG/İD)