Manavgat İlçesi Taşağıl Beldesi'ne bağlı Beydiğin Köyü'nde cuma gününden bu yana meydana gelen heyelanlar nedeniyle 10 ev hasar gördü. Son bir haftadır etkili olan yağışın zeminde yumuşamaya yol açması sonucu meydana gelen heyelandan dolayı zeminde yarıklar oluştu, evlerin duvarları çatladı. Bölgede inceleme yapan Bayındırlık Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, 3 evin tehlike altında olduğunu tespit ederek boşaltılmasına karar verdi. Evlerini zorunlu olarak terk eden 3 aile, yakınlarının yanına yerleşti.

Taşağıl Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Alp ve Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bölgede incelemelerde bulundu.

Heyelanda evi zarar gören Zevdekar Durmaz, "Cumartesi günü evde bir gürültü oldu. Deprem oluyor sandım. Toprağın yarıldığını gördüm. Bugün Bayındırlık İl Müdürlüğü’nden uzmanlar geldi. Evimize 'oturulamaz' raporu verildi. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum” diye konuştu. Fatma Durmaz ise gözyaşları içinde yetkililere seslenerek yardım istedi.

Beydiğin Köyü Muhtarı Mehmet Karabacak, mahallede gerekli incelemelerin yapıldığını ve 3 evin tehlikeli olduğu için boşaltıldığını belirtti. Karabacak, güç şartlar altında yaşayan vatandaşlar için acilen kalıcı konutlar yapılması gerektiğini söyledi.

Manavgat Kaymakamı Bulgurlu da tehlike arz eden evleri boşalttıklarını belirterek, bölgedeki tüm evleri gezerek inceleme yaptıklarını söyledi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı konu hakkında bilgilendirdiklerini belirten Kaymakam Bulgurlu, "Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Afet İşleri'nden jeologlar, teknikler ve inşaat mühendisleri ile bölgede inceleme yaparak yerinde tespit ettik. Uzmanlar, 3 evin tehlike arz etmesi nedeniyle boşaltılmasını istedi” dedi.



KA(HA/ESM)