Sabah saatlerinde CHP Parti binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Atatürk anıtına yürüdü. Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüşte grupta bulunanlar sık sık “Cumhuriyet engellenemez, Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Çevredeki vatandaşların da alkışlarla destek verdiği grup, anıt önüne gelince CHP adına İl Başkanı Enver Kiraz partisinin çelengini anıt önüne bıraktı. İşçi Partisi ve ADD üyeleri de anıta karanfil bıraktı. Grup, daha sonra saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz burada, “Atatürk’ün ilan ettiği Cumhuriyet, Anadolu halkına bırakılmış en önemli miras ve vazgeçemeyeceğimiz bir değerdir” dedi. Kiraz, Ankara’da Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünün yasaklanmasını hatırlatarak, “İnsanların içerisindeki cumhuriyet sevgisini nasıl yasaklayacaksınız” diye konuştu.

İşçi Partisi İl Başkanı Arif Doğan da Ankara’ya giden otobüslerin şehre alınmadığını belirterek, “Cumhuriyetle boy ölçüşen, Cumhuriyetin ayaklarının altında ezilmeye mahkumdur” dedi. Yapılan konuşmaların ardından davul-zurna eşliğinde halay çeken grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.