İki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı tipi nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Kastamonu’yu Ankara’ya bağlayan Ilgaz Dağı Geçidi’nde yolcu otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu yol yaklaşık 4 saat ulaşıma kapandı. İçinde 24 yolcusu bulunan otobüsle, gazete dağıtımı yapan kamyonun çarpışmasında yaralanan olmadı. Kaza yapan araçlarda bulunan yolcular ve sürücülerin yardımına Karayolları Bölge Müdürlüğü, Jandarma, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ulaştı. Saatlerce kar ve tipi altındaki otobüste kalan yolculara İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Kızılay ekipleri tarafından kumanya ve su dağıtıldı.

Otobüste mahsur kalan yolcular İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı kar motosikletli ekiplerle Karayolları Ilgaz Bakım Şefliği’ne götürüldü. Yolun açılmasıyla birlikte yolcular servis araçlarıyla birlikte Kastamonu’ya getirildi. Bu arada Ilgaz Dağı Geçidi'nde bir otobüsün de arızalanması nedeniyle mahsur kalan 28 yolcu Jandarma Dağ Arama Kurtarma ekipleri tarafından kar motosikletleriyle kurtarılarak, yakında bulunan bir otele yerleştirildi.

PAZAR YERİ ÇATISI ÇÖKTÜ

Kastamonu'nun Cide İlçesi'nde, kapalı pazar yeri çatısı üzerinde biriken kar nedeniyle çöktü, park halindeki 20 araç hasar gördü. Cide'de dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle altında 20 aracın park halinde olduğu kapalı pazar yerinin çatısının bir bölümü gece çöktü. Sac ve demir malzemeden yapılan çatının altında kalan araçlarda hasar meydana geldi. Çatı enkazının kaldırılması için Cide Belediyesi'ne ait iş makineleriyle çalışma başlatıldı.

EVE ÇIĞ DÜŞTÜ

İnebolu İlçesi Kayadibi Köyü’nde dün akşam saatlerinde bir evin üzerine çığ düştü. Evde mahsur kalan bir kişi köylüler tarafından hafif yaralı kurtarıldı.

Kar yağışı nedeniyle İnebolu Küre ilçesi arasında bulunan karayolu ulaşma kapandı. Cide-Şenpazar Köyü karayolu üzerinde Dağlık Köyü yakınlarında kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 65 kişi mahsur kaldı. Gece 03.00 sıralarında 4 minibüs, bir kamyon ve bir otomobil Dağlık Köyü’nde mahsur kalması üzerine Karayolları, Jandarma, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekiplerin saatler süren çalışması sonrası mahsur kalan 65 kişi sabah 07.30 sıralarında kurtarıldı.

Kastamonu Çevre Yolu’nda kar ve buzlanma nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi ve yol ulaşıma kapandı. Kayan ve çarpışan araçların yoldan çekilmesiyle Çevre Yolu yeniden trafiğe açıldı.



TK(FK/ESM)