Olay, geçen cuma günü saat 22.30 sıralarında Evka 1 Semti, 1199 Sokak 2 numaradaki apartmanın zemin katında meydana geldi. Yoldan geçen kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin tabancasından çıkan 2 mermiden 1'i, camı kırıp içeri girdikten sonra Leyla Çalık'ın sırtına isabet etti. Yanındaki 7 yaşındaki torununun yara almadan kurtulduğu olay sonrasında komşusundan yardım isteyen Çalık, sağlık ekiplerinin evinde yaptığı ilk müdahale ardından Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Geçen yıl 22 Mart'ta meydana gelen ilk olayda da, pencere önünde gazete okuduğu sırada aynı şekilde sokaktan açılan ateşle sol kolundan yaralanan 57 yaşındaki Leyla Çalık'ın, sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Leyla Çalık'ın, ikinci kez vurulması ardından ilk yardım istediği kişi olan kapı komşusu Hatice Çolak, "Bana vurulduğunu söyledi. Sonra da polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedik. İki kez bu olay yaşanıyor. Yapanın bulunmasını bekliyoruz. Kimlerin yaptığını ne biz ne de kendisi biliyor" dedi.

DAMAT İKİNCİ KEZ SERBEST

Geçen yılki olayın ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Leyla Çalık'ın damadı, 32 yaşındaki R.B., bir kez daha gözaltına alındı. R.B., polisteki ifadesi sonrasında savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Polisin, Leyla Çalık'ın bağlantısı olan kişiler ile yakın çevresini araştırmaya başladığı belirtildi. Yoldan geçerken rastgele ateş açan kişilerin de böyle bir olaya neden olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, soruşturmasının devam ettiğini belirtti.



TY(AÖ/İD)