Aydın Tufan Tekin, Cumhurbaşkanı ile hükümetin girişimleri sayesinde serbest kaldığını belirterek teşekkür etti. Tekin, "Katkıları bulunan herkese teşekkür ederim. Oraya iş için gitmiştim. Havaalanından indikten 5 dakika sonra beni kaçırdılar. Ancak orada kaldığım sürece bütün insani ihtiyaçlarımı gidermeme de yardımcı oldular. Arada yer değiştiriyorduk. Gözlerimi bağlıyorlardı. 1-1.5 saat dolaşmamızın ardından gözlerimi açıyorlardı. Şu an ülkemdeyim çok mutluyum. Aileme kavuştum. Buraya gelmemde katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Baba Mahmut Tekin, "Bugün oğlumuza kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu mutluluğu bize yaşatan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Anne, baba, erkek ve kız kardeşine sarılarak hasret gideren Tekin, kendisini getiren ekiple vedalaşırken, Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şarbel, Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile beraberindeki heyet geldikleri özel uçak ile Ankara'ya hareket etti.

SAAT 05.00'TE EVİNDE

Aydın Tufan Tekin, Muğla Dalaman Havaalanı'ndan ailesi ve yakınlarının eşliğinde saat 05.00'te Marmaris'e bağlı İçmeler Beldesi'ndeki evine geldi. Evinin önünde kendisini bekleyen basın mensuplarına Tekin şunları söyledi:

"Esaret altında idim. Tutsak idim. Kötü davranılmadı. Günleri, saatleri saydım. Şu an da evime geldim. Bütün özlemim bitti. Cumhurbaşkanı, hükümet, Lübnan hükümeti, İçişleri Bakanı, Dış İşleri Bakanı ve Koç Grubu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Desteklerini esirgemediler. Şu an dinleneceğim. Daha sonra kaldığım yerden işlerime devam edeceğim."

Esaret günlerin ardından ev hasreti mutlu sonla biten Aydın Tufan Tekin'e annesi Güldane Tekin'in çok sevdiği yaprak sarması ile biber dolması yemeği yaptığı öğrenildi. Basın mensuplarından 2 gün izin isteyen baba Mahmut Tekin, "2 gün dinlenelim. Ardından konuyla ilgili bütün sorularınızı cevaplandıracağız" dedi.



DEB,AG(KÖ/ESM)