Daha önce, Mersin'in Anamur İlçesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne Limanı arasını 26 saat 15 dakika hiç durmadan kafessiz ve maraton yüzerek bir rekora imza atan yüzücü Alper Sunaçoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Gelibolu İlçesi'nden denize girip Çanakkale kent merkezine kadar yüzerek bir rekor denemesi yapacaktı. Bu deneme için ilgili makamlardan gerekli izinleri aldığını belirten Alper Sunaçoğlu, son anda lodos nedeniyle rekor denemesini iptal etmek zorunda kaldı. Kendisine refakat edecek olan teknenin Karabiga limanından şiddetli esen lodos nedeniyle denize açılamadığını ifade eden Sunaçoğlu, rekor denemesini iptal etti. Ancak bu kez de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına ve meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Lapseki'den Çanakkale'ye kadar yüzme kararı aldı.

İKİ İLERİ BİR GERİ

Antrenörü Serdar Sanrı ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii'nde sahile gelip hazırlık yapan Alper Sunaçoğlu, suya girmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çanakkale Boğazı'ndaki akıntının normal koşullarda Marmara Denizi yönünden Ege Denizi yönüne olduğunu, lodos nedeniyle şu an tam ters istikamette akıntı olduğunu belirten Sunaçoğlu, "Dolayısıyla benim atacağım her kulaçtan ya biri, ya da ikisi boşa gidecek. Bu yüzden bu mesafeyi ne kadar sürede yüzeceğim konusunda süre vermek istemiyorum. Hedefim 5 saatti ama 8 saatte sağ salim, kazasız belasız Çanakkale'de rıhtıma çıkmak istiyorum" dedi.

CUMHURİYET AŞKINA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına destek vermek amacıyla Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçme kararı aldığını ifade eden Alper Sunaçoğlu, "Mustafa Kemal'in çocuklarıyız. Zor şartlarda kurulmuş bir Cumhuriyet'in çocuklarıyız. Nasıl ki bu ülke zor kurulmuşsa biz de bu suda zor şartlarda yüzmek istiyoruz. Aslında bugün bir rekor denemesi yapacaktım. Çanakkale Boğazı'nı boydan boya yüzüp, Çanakkale'den de İzmir'e kadar da bisikletle olmak üzere toplamda 690 kilometre ile bugüne kadar yapılmış en uzun mesafe maraton rekorunu ülkemiz adına tescil ettirecektim. Ancak Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos nedeniyle bana tekne refakat edemeyeceği için hakem olmayacak ve rekor tescil edilmeyecek. Bu yüzden normalde bu etkinliği iptal etmem gerekiyordu. Ama ben Türk milletine `Ne olursa olsun Çanakkale Boğazı'nda yüzeceğim' diye bir söz vermiştim. Lodosa rağmen Lapseki'den Çanakkale'ye kadar yüzeceğim. Zor bir maraton olacak. İmkansız bir parkur aslında. Fakat bu kadar emeğin, çalışmanın karşısında bugün `Fırtına var' deyip çekip gitmek içimize sinmedi" diye konuştu.

MEME KANSERİ MESAJI

Lapseki'den Çanakkale'ye kadar yüzerek bir de sosyal mesaj vermek istediğini söyleyen Alper Sunaçoğlu, "Ülkemizde her 8 kadından birinin meme kanseri riski var. Toplumumuz bu konuda çok bilinçsiz. Halbuki elle kontrolle bile bu hastalığın önüne geçilebilir. Hastalık erken teşhis edilebilir. Bu yüzüşü meme kanseri hastalığına farkındalık yaratma adına da yapmış oluyorum. Meme kanseri hastalığı bulunan çok sayıda kadın bizi Çanakkale'de rıhtımda bekliyor olacak. Bu mesajı toplumumuza iletmiş olacağız" dedi.

DALGALAR ARASINDA GÖZDEN KAYBOLDULAR

Açıklamaların ardından rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu ve antrenörü Serdar Sanrı, denize girdi. Kulaç atmaya başlayan iki yüzücü 10 dakika sonra şiddetli esen lodosun deniz üzerinde yarattığı dalgaların arasında kaybolup gitti. İki yüzücüye herhangi bir teknenin refakat etmemesi dikkat çekti. Dalgaların arasında gözden kaybolup giden iki yüzücünün akşam saatlerinde Çanakkale sahiline ulaşması bekleniyor.



BG,EK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)