Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin topluma yararlı işlerde çalışmalarını amaçlayan 'Kardeş Eli' projesi, Rize Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde de hayata geçirildi. Okulun Elektrik, Elektronik, Bilişim, Metal Teknolojileri ile Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojileri bölümlerinde okuyan öğrencilerden oluşturulan ekip, köy okullarının tamir, bakım, onarım ve boya işlerini yapıyor. Usta öğreticileri eşliğinde okullara giden öğrenciler, duvarları ve tahtaları boyuyor, elektrik arızaları ile metal aksamlardaki sorunları gideriyor, su tesisatı ile kapı, pencere ve dolaplar gibi ahşap işlerdeki kırık ve dökük yerleri onarıyor. Liseli öğrenciler, projenin başladığı ocak ayından itibaren il genelinde 14 okulu baştan aşağıya yeniledi.

'PROJENİN ANA FELSEFESİ TOPLUMA YARARLI OLMAK'

Rize’nin Çiftekavak Köyü’ndeki İlköğretim Okulu’nda çalışan öğrencileri denetleyen Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Dilsiz ile Müdür Yardımcısı Muhammet Kan’dan bilgi aldı. Yıldırım, insanın başkalarını mutlu ettiği zaman mutlu olabilen bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Bu projenin ana felsefesi topluma yararlı olmaktır. Bu çalışmada faaliyet gösteren öğrenci ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Projede önce okullarımızın iç mimari, dekorasyon, elektrik ve diğer alanlardaki eksiklikleri tespit ediliyor. Bu tamir ve onarımları yapmak için malzemeleri hazır ediliyor. Ardından ekibimiz o okullara giderek onarımları yapıyor" dedi. Yıldırım, öğrencilerin okullarda çalışma yaptığı sırada sigortalandıklarını da sözlerine ekledi.

Öğrenciler de, okulda gördükleri eğitimi pratik olarak uygulama imkanı bulduklarını belirterek projenin yararlı olduğunu söyledi.



MK(TM/CK