Olay dün saat 16.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi Çivril Caddesi 1. Balcı Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Anadolu Kız Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencileri F.K. ile Zülfü Çelik, okullarından çıktıktan sonra yürüyerek geldikleri 1. Balcı Sokak’ta tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi sonucu F.K., yanında getirdiği bıçağı çekip, Zülfü Çelik’i boynundan ve karnından yaraladı. Görgü tanıkları, olaydan sonra F.K.’nın kaçtığını, Zülfü Çelik’in ise sokakta bulunan bir kahvenin önüne kadar yürüdüğünü ve burada yere düştüğünü söyledi. Zülfü Çelik, sokakta oturan bir kişinin otomobili ile hemen Uşak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Aşırı kan kaybeden liseli kız, Acil Servis’te yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan F.K. ise polis tarafından evinde gözaltına alındı ve Uşak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne teslim edildi.

TUTUKLANDI

F.K., bugün sabah saatlerinde 'kasten adam öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarının görüntü almaması için adliye önünde yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşmanın tamamlanmasının ardından F.K.'yı şemsiye ile gizleyerek adliyeden çıkaran polis ekipleri, Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık raporu aldıktan sonra Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürdü. F.K.'nın mahkemede, "Zülfü ile Çivril Caddesi üzerinde M.B. isimli kişi yüzünden tartıştık ve ayrıldık. Peşimi bırakmadı ve beni takip etmeye başladı. 'Ben M.B.'yi seviyorum sana ne' diyerek bana saldırdı. Ben de onun üzerinde bir şey vardır diye düşünerek kendimi korumak için Zülfü Çelik'i bıçakladım. Olay istenmeden yaşandı. Amacım bıçaklamak değildi" dediği öğrenilirken, suç aleti bıçağın ise halen bulunmadığı belirtildi.

TABUTUNA GELİNLİK ÖRTÜLDÜ

Olayda hayatını kaybeden Zülfü Çelik'in cenazesi ise İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından Uşak'a gecikmeli olarak getirilebildi. Zülfü Çelik'in tabutu, Uşak Devlet Hastanesi'ndeki işlemlerin ardından cenazenin kaldırılacağı Kevser Camisi'ne geç getirildi. İkindi namazını kılan cemaat cenaze namazı için 15 dakika bekledi. Cenazeye İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, milli eğitim müdür yardımcıları, Çelik'in yakınları, öğretmenler ve okul arkadaşları katıldı. Tabutun üzerine örtülen gelinlik ise herkesi gözyaşlarına boğdu. Zülfü Çelik'in cenazesi, Elmalıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.