Kaş'ın Kalkan Beldesi'nde yerleşik yaşayan İngiliz Janice Margeret Young, İngiltere'den gelen 4 akrabasıyla birlikte kiraladıkları araçla dün sabah saatlerinde Kalkan yakınlarındaki Fırnaz Koyu'na gitti. Buradaki Delik Kemer Mevkii'nden başlayarak Kalkan yönüne doğru giden İngiliz grup, Likya Yolu'nda yürümeye başladı. Janice Margeret Young ve yanındakiler, bir süre sonra yoldan ayrılarak kayalıklardan denize doğru inişe geçti. Bu sırada kalp krizi geçiren Janice Margeret Young, arkadaşlarının müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Young'un yanındaki 64 yaşındaki Johann Maurige Barrett, 66 yaşındaki Judith Joan Barrett, 60 yaşındaki Ronald Wood ve 61 yaşındaki Coral Anne Wood bir süre çaresizlik içinde bekledi. Ronald Wood ve Coral Anne Wood sahile yürüyerek, geçen teknelere el sallayıp yardım istedi. Yardım çığlıkları üzerine bir balıkçı, durumu jandarmaya haber verdi.

Kalkan Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, denizden bir tekneyle olay yerine ulaştı. Aç ve susuz bekleyen turistlere saat 19.00 sıralarında ulaşıldı. Ekipler, baygın halde buldukları Johann Maurige Barrett ve Judith Barrett çiftine müdahale etti. Barrett çifti, tekneyle Kalkan Sağlık Ocağı'na götürüldü. Yürüyecek durumda olan Ronald Wood ve Coral Anne Wood ise karayoluyla Kalkan'a gönderildi. Janice Margeret Young'un cesedi ise incelemenin ardından ambulans helikopterle alınarak otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.